VHL toont veerkracht tijdens corona

vijfheerenlanden • Ook in Vijfheerenlanden heeft 'corona' diepe sporen achtergelaten. Diverse fracties stonden daar tijdens de behandeling van de Kadernota bij stil. 

Tegelijkertijd stelden de woordvoerders vast dat gemeente en inwoners veerkracht tonen in deze moeilijke tijden. 


“Het is goed om opnieuw stil te staan bij een ieder die geraakt is door de ongelooflijke ramp die corona heet. Bij hen die vrienden, familie en geliefden zijn verloren en bij mensen die in hun bestaanszekerheid zijn geraakt. En bij mensen die nog steeds kampen met de naweeën van de slopende ziekte die het kan zijn”, zei D66-voorman Klaas de Zwaan. 


PvdA-fractieleider Joop van Montfoort stelde vast dat de corona-epidemie het afgelopen jaar heeft geleid tot bijzondere tijden voor de samenleving en de plaatselijke politiek. 


“We willen een ieder die getroffen is in deze periode en hen die het ook nu nog steeds moeilijk hebben sterkte toewensen. Wij kijken met u uit naar betere tijden, zonder voorbij te gaan aan het leed dat is geleden.” 

Tegelijk stelde Van Montfoort vast dat – hoewel het virus hard om zich heen heeft geslagen in Vijfheerenlanden – de gemeenschap zich in deze periode van haar meest kwetsbare, maar meteen ook van haar meest krachtige kant heeft laten zien. 

“Daar hebben wij enorm veel respect voor.”


Ook CU-voorman Dico Baars was onder de indruk van de veerkracht van de samenleving. "Dat merk ik aan mensen die omzien naar elkaar in een lastige tijd en dat merk ik ook aan ondernemers die moedig er het beste van proberen te maken.”