SamenDoen Mantelzorg-vriendelijke werkgever

regio • Mantelzorger Charlotte Brouwer uit Leerdam is de winnaar van de verhalenwedstrijd Mantelzorgvriendelijke werkgever van MEE mantelzorg. 

Werkgever SamenDoen krijgt van haar een dikke pluim voor de manier waarop zij omgaat met werk en mantelzorg en verdient daarmee een lunch voor het hele team. Saskia Smeenk, directeur van SamenDoen, is trots op de erkenning. “De visie van SamenDoen is inwoners in hun kracht zetten, waarbij zij zelf de regie behouden. Deze visie wordt ook binnen de organisatie en de eigen werknemers toegepast, vanuit de overtuiging dat dit kan bijdragen aan het gevoel van eigenwaarde, zingeving en ‘ertoe doen’.”

"Mijn ervaring met sociaal werkers is dat zij heel serieus zijn en zich heel verantwoordelijk voelen,” vertelt Saskia. "SamenDoen is een zogenaamd ‘groen team'. Dit betekent dat de medewerkers menselijke maat nastreven en harmonie voorop stellen. Het team is gebaat bij openheid en gelijkwaardigheid.” Zij vindt het belangrijk dat het team haar kan vertrouwen en weet, dat wanneer het tegenzit, er een werkgever is die daar rekening mee houdt. Bijvoorbeeld als een medewerker mantelzorg verleent. 

Saskia vertelt dat ze zoveel mogelijk probeert aan te sluiten de drijfveren van het team. "Dit zorgt namelijk voor een fijn en veilig werkklimaat, wat zich uit in het hebben van een enthousiast team. Medewerkers halen zo ook energie uit hun werk, waardoor er alsnog heel effectief en efficiënt wordt gewerkt.” Ze geeft andere organisaties mee om niet alleen naar doelen en targets te kijken.