Harde werkers in de binnenstad

vianen • Begin april kregen An Vaas, en buurtbewoners, bericht van grondbedrijf de Gier dat zij in de binnenstad van Vianen zouden beginnen met de aanleg van nieuwe buizen.

Dit ten behoeve van het afkoppelen van hemelwater van het riool en het riool te renoveren, om daarna opnieuw te bestraten. 


"Dat is nu ongeveer negen weken geleden", vertelt An. "Laat mijn huis nu precies in het midden van de werkzaamheden staan. Of ze nu voor, achter of opzij bezig waren, ik had de herrie. Vaak vanaf 7 uur ’s morgens startten de machines, hingen er rood/ witte afzettingen rond mijn huis en keerden er auto’s voor de deur die het stopbord hadden genegeerd. Bovendien vonden ze een ideaal plekje voor de keet, precies voor mijn zijraam. Maar wat was het nodig. In de buurt hadden we regelmatig wateroverlast, liepen de schuren onder en bij sommige woningen liep het water zelfs naar binnen."


An neemt haar petje af voor de werklieden en wil hen dan ook complimenteren. "Wat ik vooral zag waren de arbeiders, wát een harde werkers. Meestal was de eerste er al voor zevenen en pas na vijven gingen de laatsten weg. Elke dag sjouwen met zware buizen en grote betonnen blokken. Vaak kon er niet machinaal gegraven worden. Dan maar de schep, geen probleem. En dan de stratenmakers, de hele dag voorover gebogen, of op hun knieën, zware stenen, kruiwagens vol, de hele dag door. Korte of zelfs geen pauzes omdat er iets af moest. Door archeologische vondsten was er oponthoud en waren de dagen voor hen extra lang. Petje af voor al deze harde werkers, van mij mogen ze minstens tien jaar eerder met pensioen!", aldus An uit Vianen.