Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Met@Voor officieel van start tijdens Zomermarkt

everdingen • Tijdens de zomermarkt in Everdingen, heeft wethouder Maks van Middelkoop zaterdag het startsein gegeven voor het project Met@Voor van Stichting Vitaal Dorp in Everdingen. Met@Voor is een verbreding van het project ‘Samen Ouder’ in Everdingen.  

Sinds 2018 zet stichting Vitaal Dorp zich in voor de ouderen in Everdingen en omstreken met het project ‘Samen Ouder’. Zo worden er twee keer per week op woensdag en vrijdag koffie- en spelochtenden georganiseerd op sc Everstein. Op maandag kunnen de ouderen deelnemen aan stoelyoga en op woensdagmiddag is een haak-en brei club actief. Verschillende keren per maand wordt er samen gekookt en gegeten op Landgoed Everstein. Deze activiteiten zijn laagdrempelig en eenieder kan er binnenlopen.   

Met ‘Met@Voor’ gaat Vitaal Dorp zich nu ook inzetten voor alle andere inwoners van Everdingen en omgeving die een bepaalde hulpvraag hebben. Met@Voor werkt behoefte gestuurd. Dat wil zeggen: ontmoeting en samen zijn waar mogelijk, individueel waar nodig. Bovendien werkt Met@Voor vanuit het dorp zelf zodat er op een breed scala aan vragen direct gereageerd kan worden. 

“Wij zijn van mening dat lokaal veel antwoorden kunnen worden gegeven op hulpvragen die leven onder de dorpsbewoners. Hoe korter de lijn, hoe sneller en efficiënter er gereageerd kan worden. Laagdrempeligheid is het toverwoord”, aldus Mariejanne Degenkamp, welzijnscoach bij Met@Voor.   

Het team van Met@Voor is onlangs door Unicum Bedrijfskleding uit Hagestein in het nieuw gestoken. Wie Met@Voor ook wil ondersteunen kan contact opnemen via: metavoor@vitaaldorp.nl of 06-28959746.