Tandarts Zeidi neemt de tijd voor haar patiënten

vianen • De tijd nemen, echt contact maken, en pijnvrij behandelen. Dit zijn de drie belangrijkste pijlers voor Zeidi Ronkes Agerbeek, tandarts en eigenaar van Viadent tandartsen in Vianen. "En mijn team staat helemaal achter deze prioriteiten", vertelt Zeidi, die eind 2020 de praktijk officieel opende.  

Als jonge vrouw merkt Zeidi soms dat ze zich moet bewijzen. "Dat ik nu mijn eigen praktijk in Vianen heb, maakt uit. Daarbij kan ik gelukkig snel laten blijken dat ik zowel de kennis als voldoende geduld in huis heb." Mensen komen dan ook graag bij haar en haar team terug.

Zeidi heeft een duidelijk beeld van de toekomst van mondzorg en tandheelkunde. In lijn met het KNMT (Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde) is de trend voor preventie in de mondzorg al ingezet, maar dit kan beter, vindt de praktijkhoudster. "We zien verschil, maar ook nog relatief veel gaatjes." Een oplossing heeft ze ook: "Het zou het beste zijn als tandheelkunde in het basispakket komt om die preventieve aanpak te steunen." Want preventie, daar zit meer in. Op langere termijn is het onder meer kostenbesparend.

Respect voor iedereen staat in de tandartspraktijk in Vianen voorop. "Ik probeer altijd te bedenken waarom iemand op een bepaalde manier reageert", licht Zeidi toe. "Mensen kunnen een rotdag hebben, en ik wil dan toch een ?jne sfeer houden." Daarvoor is inlevingsvermogen nodig, en soms veel geduld. Ze ziet elke persoon in de stoel dan ook als iemand met wie ze een (werk)relatie aangaat.

Viadent heeft momenteel ruimte voor nieuwe patiënten. Vrijblijvend kennismaken kan door aanmelding via delievetandarts.nl of rechtstreeks via viadenttandartsen.nl.