• Frits wordt toegesproken door wethouder Kamstra.
• Frits wordt toegesproken door wethouder Kamstra. Foto: Els Vosmer

Frits van der Kuil neemt afscheid van Sportraad Vianen

Algemeen

VIANEN • Na ruim 38 jaar actief te zijn geweest als bestuurder voor de Sportraad Vianen heeft Frits van der Kuil afgelopen woensdag tijdens de jaarvergadering afscheid genomen als secretaris van de Sportraad Vianen.

De wens om terug te treden was al langer bekend bij een ieder, maar door alle onmogelijkheden door Corona heeft het fysieke afscheid enige tijd op zich laten wachten.

Dubbele functie
Frits is in 1983 toegetreden als penningmeester van de Sportraad Vianen en heeft hier, door omstandigheden, in 2002 de functie van secretaris aan toegevoegd. Beide functies heeft hij, tot in 2014 een nieuwe penningmeester gevonden werd, met volle overtuiging en inzet uitgevoerd. Daarna ging hij tot 2021 weer verder als ‘alleen maar’ secretaris.

In de Sportraad carrière van Frits hebben heel wat memorabele momenten en bijzonderheden de revue gepasseerd. Hierbij valt onder andere te denken aan de sportmarkten die zijn gehouden tussen 1987 en 1989. Gedacht kan natuurlijk ook worden aan de jaarlijkse sportverkiezingen die tussen 1993 en 2001 zijn gehouden onder auspiciën van het Sportraadbestuur. 

Brand
Na de brand in het oude sportcentrum Helsdingen is Frits van der Kuil met de Sportraad zeer betrokken geweest bij de ontwikkelingen die hebben geleid tot het nieuwe Helsdingen Sport en Cultuur.

Ook aan de jaren geleden afgeronde herindeling van sportpark Blankensteijn in Vianen heeft Frits, samen met het bestuur, een grote steen bijgedragen.

Bedankt
Namens de leden en bestuur van de Sportraad Vianen heeft Frits tijdens zijn afscheid een mooie cheque ontvangen voor een nader te bepalen reisbestemming.

Ook de gemeente Vijfheerenlanden was tijdens het afscheid van Frits van der Kuil vertegenwoordigd door wethouder Tirtsa Kamstra. Zij overhandigde hem, als dank voor zijn tomeloze inzet in de afgelopen jaren, namens de gemeente de speciale kristallen ‘Vijfheerenlandenvaas’.

Frits heeft het stokje inmiddels overgedragen aan de nieuwe secretaris Bianca Hemmelder, waardoor de Sportraad Vianen weer beschikt over een voltallig bestuur.

“De Sportraad Vianen is Frits dankbaar voor zijn jarenlange inzet voor de raad en hoopt dat hij met zijn vrouw nog heel veel jaren in goede gezondheid mag genieten van alle mooie momenten die nog gaan komen”, zo laat penningmeester Els Vosmer weten.