Tweede editie spel- en beweegochtend

vianen • Een actieve leefstijl is gezond, ook voor mensen met dementie. Uit onderzoek blijkt namelijk dat bewegen helpt om geestelijke achteruitgang te vertragen. Voor kinderen heeft bewegen een positieve invloed op de algemene ontwikkeling.

Om deze reden houdt de werkgroep Vianen Dementie Vriendelijk in samenwerking met Team Sportservice Vianen op maandag 28 juni de spel- en beweegochtend voor oud dóór jong. Deze ochtend wordt georganiseerd voor ouderen met dementie, door kinderen van basisschool Tijl Uilenspiegel in Vianen.

Voorafgaand aan de spelochtend leren de kinderen meer over dit ziektebeeld. Na een succesvolle editie tijdens de nationale sportweek in 2020, wordt de activiteit nogmaals uitgevoerd.

Meerwaarde

"De activiteit is van meerwaarde voor beide doelgroepen. Door middel van sport en spel proberen we herinneringen op te halen bij mensen met dementie. Voor de kinderen is het leerzaam om zich verantwoordelijk te voelen voor het spel dat zij geven en zich competent te voelen. Bovendien leren de kinderen om te gaan met mensen met dementie", vertelt buurtsportcoach aangepast Sporten Elzemieke van Empel.

De activiteit vindt plaats in De Prenter, Grote Geusplein 2 Vianen. De activiteit begint om 10:30 uur en is om 11:15 uur afgelopen. Naast dementerenden van de dagbesteding, is het ook mogelijk voor andere mensen met dementie om aan te sluiten.

Neem voor meer informatie of aanmelden contact op met Elzemieke van Empel, buurtsportcoach aangepast sporten, via evanempel@teamsportservice.nl of 06-10979770. Let op: aanmelden vooraf is verplicht.