Museum zoekt vrijwilligers

vianen • Het Stedelijk Museum zoekt hulp. Door de toegenomen bekendheid, de aantrekkelijke exposities en de boeiende activiteiten is de publieke belangstelling groeiende. Bovendien heeft de museumwinkel, in de vernieuwde en moderne ontvangstruimte, een metamorfose ondergaan. Het is een echte cadeaushop geworden waarin ook glaskunst van het Nationale Glasmuseum uit Leerdam in het assortiment is opgenomen. Door deze ontwikkelingen en de bedrijvigheid rond het 50-jarig bestaan is het museum naarstig op zoek naar vrijwilligers (m/v) die het huidige enthousiaste team komen wil versterken. Een vrijwilliger helpt bij de ontvangst van gasten, informatieverstrekking en ondersteuning van de baliewerkzaamheden. Een activiteit die slechts een paar dagdelen per maand vraagt.

Wie wel wat voelt voor deze vrijwilligersvacature, kan contact opnemen via: hr-vrijwilligers@stedelijkmuseumvianen.nl. Langskomen in het museum mag natuurlijk ook.


Laatste inzameling voor vakantie

vianen • De zomer is in aantocht en dat betekent dat ook de vrijwilligers van de Stichting Contacten Roemenië-Vianen gaan genieten van hun vakantie. Het voorjaarstransport is in goede orde in Gilau en Reghin aangekomen en alle goederen zijn inmiddels verdeeld over de verschillende projecten.

De laatste inzameling voor de zomer is zaterdag 26 juni. Tussen 10:00 en 12:00 uur kunnen er weer spullen gebracht worden bij de inzamellocatie aan de Lange Dreef 22 in Hagestein. In de maand juli is er geen inzameling. Naast de gebruikelijke goederen blijft incontinentiemateriaal zeer welkom, omdat dit ter plaatse zeer kostbaar is. Een bijdrage in de transportkosten kan verzameld worden in de bus bij het inzamelingspunt of worden overgemaakt naar rekeningnummer NL06 INGB 0000 0375 48 ten name van: Stichting Contacten Roemenië-Vianen in Vianen.


Buitenconcert Excelsior

vianen • Harmonie orkest Excelsior Vianen komt naar de inwoners toe deze zomer. Met de aankondiging van versoepelingen, kon Excelsior op dinsdagavond weer gaan repeteren in de Sporthal aan 't Zwanengat in Vianen. Het doel van de vereniging was om voor de vakantie nog een mooi zomeravondconcert te geven in een wijk in Vianen. Het harmonieorkest strijkt dan ook op dinsdagavond 29 juni neer op het grasveld bij de Zijp/ Kluitkamp. Dit is de nieuwe wijk Helsdingen. Daar kunnen bezoekers tussen 19:30 en 20:30 uur genieten van onder andere 'The Greatest Showman', 'The Flying Doctors', 'Elton John in Concert' en 'A Tribute to Joe Cocker'. Het concert is gratis te bezoeken, wel moeten bezoekers zelf een stoeltje meenemen.

Harmonieorkest Excelsior staat onder leiding van dirigent René de Jong. Interesse om bij de vereniging te komen spelen? Neem dan contact op met I. Heestermans, 0347-377244.