Podcast over burgemeester Fröhlich

vijfheerenlanden • Radioman Sjors Fröhlich gooit in 2019 het roer om. De BNR-hoofdredacteur verruilt zijn journalistieke werk voor het burgemeesterschap van Vijfheerenlanden.

Zonder enige politieke ervaring. Zijn leven staat op zijn kop, maar het is een droom die uitkomt. Utrechter Kees Dorresteijn volgde Fröhlich in zijn eerste jaar om een podcast te maken voor BNR Nieuwsradio.

In de serie hoor je waar de burgemeester allemaal mee te maken hij krijgt, hoe hij met verschillende crises omgaat en het ambt in de vingers moet krijgen terwijl maar weinig mensen beseffen wat hij doormaakt.

Niemans

Veel tijd om rustig op te starten krijgt Fröhlich niet. Hij heeft onder andere te maken met de langstlopende rechtszaak van Nederland. Dit proces draait om een gronddeal uit de jaren zeventig en leidt ertoe dat Vijfheerenlanden 92 miljoen euro moet betalen aan het bedrijf Niemans Beton. Die financiële gevolgen blijken veel groter te zijn dan eerder gedacht. Naast de rechtszaak speelt de coronacrisis. Het virus laat diepe sporen na in Vijfheerenlanden.
In de eerste aflevering van de serie Een jaar burgemeester hoor je hoe het Fröhlich lukte om burgemeester te worden. Hoe zijn vrouw keihard moest lachen toen hij het idee opperde en hoe hij al meteen moest leren omgaan met zijn nieuwe verantwoordelijkheden.

De podcast is te beluisteren via


q https://www.bnr.nl/podcast/een-jaar-burgemeester


De serie is ook te vinden op Spotify en verschillende podcastapps.


RTV Utrecht