Nieuw hoofdstuk in Vianen

vianen • Print- en Inkstation en Emiel AL VOF beginnen aan een nieuw hoofdstuk.

Aan de ene kant is er het verhaal van Print- en Inkstation dat vijftien jaar geleden door toedoen van Corine en Gert-Jan den Hartog in Vianen van de grond kwam, op de Voorstraat Noord. Vanaf het eerste uur was Eric Dahler werkzaam bij hen. Hij was en is voor velen een bekend gezicht. Voor hem start per 1 juli aanstaande dan ook een nieuw spannend, maar gewenst hoofdstuk in zijn carrière: hij neemt het bedrijf van Corine en Gert-Jan namelijk over. Zijn plannen zullen eind dit jaar ook nog een nieuwe vorm ondergaan, namelijk in een nieuw onderkomen.

Aan de andere kant kennen velen de geschiedenis van Emiel AL VOF aan de Voorstraat 100, waar ooit een ambachtelijke smederij was gevestigd. In 1908 werden er in de werkplaats gereedschappen gemaakt, paarden beslagen en later ook klompen, gashaarden en spijkers verkocht. In de jaren '60 werd de smederij naar achter verplaatst en kwam voorin het pand een originele ijzerwaren winkel. In 1992 nam Emiel Al de ijzerwaren winkel over. Een aantal jaar later sloten de deuren van smederij en werd deze ruimte bij de winkel betrokken. En inmiddels is de winkel van Emiel Al al bijna dertig jaar een gerenommeerde speciaalzaak op het gebied van hang- en sluitwerk, veiligheidsbeslag, sloten, sleutels, deuren, naamborden, badkameraccessoires en dergelijke. Sinds 2009 staat de vrouw van Emiel, Ingeborg, in de winkel terwijl Emiel werkzaamheden op locatie uitvoert. Daar is veel vraag naar en sinds de coronaperiode is deze vraag alleen maar toegenomen.

De recente winkelsluiting vanwege de lockdown (van december tot april), de gezondheid van Ingeborg en het feit dat het echtpaar Eric al het ondernemersgeluk gunt, heeft Emiel en Ingeborg doen besluiten klaar te zijn voor de volgende stap. Emiel Al: "We gaan door met de zaak, maar zonder de winkel. Eric zal zijn bedrijf in ons pand gaan opzetten. Omdat de inwoners van Vianen en omstreken decennialang gewend is hun sleutels te laten kopiëren aan de Voorstraat 100 zal Eric dat voort blijven zetten. Of je nu een bouwtekening 'kopieert' of een sleutel, kopiëren is kopiëren. Ook kunnen klanten naamborden blijven bestellen. De uitverkoop van bepaalde artikelen zal binnenkort van start gaan. Afspraken en werkzaamheden op locatie gaan gewoon door." Bestellingen, vragen of een afspraak maken? Bel dan 0347-371080 of mail: emiel@emiel-al.nl.