Veel mooie suggesties voor sportvisie

vijfheerenlanden • Het debat over de sportvisie leverde vorige week flink wat nuttige suggesties op voor verantwoordelijk wethouder Tirtsa Kamstra.

David Golverdingen (CDA) lepelde nog eens alle voordelen op van sportbeoefening: je leert omgaan met tegenslagen, het versterkt de leefbaarheid en sociale samenhang en natuurlijk bevordert het de gezondheid. "De kracht van Sport is eindeloos. Sport raakt, inspireert en zet mensen in beweging." Ook Arie Donker (SGP) benadrukt vooral de gezondheidsvoordelen van sport. Hij vindt dat de gemeente daarom moet inspelen op de trend dat meer mensen gaan wandelen en fietsen. John van der Velde (VHL Lokaal) en Ben Boon (PvdA) vinden het heel belangrijk dat sport voor iedereen bereikbaar moet zijn. Van der Velde: "Voor jong en oud, arm en rijk en alles wat daar tussen zit." Jan van Beuzekom (ChristenUnie) ziet graag verduurzaming van de gebouwen en lichtinstallaties, terwijl Klaas de Zwaan (D66) aandacht vroeg voor de armetierige locaties op sportpark Blankensteijn in Vianen. "We pleiten voor een nieuw plan om alle sportaccommodaties naar een acceptabel niveau te tillen." Nald Rietbergen (VVD) refereerde aan de moeilijke coronaperiode, waarin veel verenigingen leden verloren. "Maar we zijn ervan overtuigd dat verenigingen en de leden bereid zijn hun schouders eronder te zetten en hier sterker uit zullen komen."

Burgerlid Brigitte van Brakel (GroenLinks) vroeg in haar bijdrage nadrukkelijk aandacht voor schoolzwemmen. Ook noemde ze het Nationaal preventie-akkoord.