Speelotheek weer open

VIANEN • In de speelotheek in Vianen was het zaterdag 29 mei tijdens NL Doet prettig druk, op afstand (zie ook de foto op deze pagina). Een divers gezelschap vrouwen kwam helpen bij de laatste loodjes grote schoonmaak en het opknappen van de balies. Wethouder Hendriksen en Viaanse CDA-vrouwen hebben geholpen met speelgoed schoonmaken. En de Soroptimisten Utrecht-Nedersticht hielpen met de balies.

Er is door iedereen hard gewerkt. Maar het was ook een gezellige dag en kennis is gemaakt met de activiteiten van de verschillende organisaties. De speelotheek ziet er dankzij de NL Doet actie weer tiptop uit. Een mooi resultaat nu de speelotheek uit de lockdown mag.

De speelotheek is op woensdag van 14:00 tot 15:30 en zaterdag van 10:00 tot 12:00 weer open. Alle leden en nieuwsgierigen zijn op die tijden weer welkom om te snuffelen en speelgoed te lenen.
Wel coronaproof: dat betekent dat één lid tegelijk naar binnen kan, mondkapje op en handen desinfecteren.


Veteranendag in Vijfheerenlanden

vijfheerenlanden • De gemeente Vijfheerenlanden vindt het belangrijk om dankbaarheid en waardering te tonen voor de inzet die veteranen hebben verricht.

Deze mannen en vrouwen hebben hun belangen, hun gezin en hun gevoel van veiligheid opzij gezet om zich in te zetten voor een betere wereld. Ver weg of dichtbij. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, in Nederlands-Indië of tijdens internationale missies zoals in Bosnië, Libanon, Afghanistan en Mali.

Omdat de lokale Veteranendag ook dit jaar niet kan plaatsvinden vanwege corona, is een alternatief bedacht. Inwoners van de gemeente Vijfheerenlanden die als militair uitgezonden zijn geweest om Nederland te dienen, hebben hierover onlangs een brief ontvangen. Veteraan, maar deze brief niet ontvangen? Mail dan naar kabinet@vijfheerenlanden.nl.

q www.vijfheerenlanden.nl