• De kinderen van SKV maken kennis met de logeerbieb.
• De kinderen van SKV maken kennis met de logeerbieb. Foto: Aangeleverd

Biebboeken uit logeren bij SKV

vianen • De kinderen van Peuterclub De Bouwers, Peuterclub De Paddenstoel en Peutergroep De Boomhut in Vianen werden afgelopen week verrast met een bezoekje van Riëtte van Lint van bibliotheek Lek & IJssel.

Speciaal voor het project ‘De Logeerbieb’ had zij voor elke groep een krat met ‘logeerboeken’ meegenomen. Elke groep krijgt een ander boek zodat er de komende weken gerouleerd kan worden.


De kinderen waren reuze nieuwsgierig naar de inhoud van de krat, uiteraard werd er de tijd voor genomen om dit uitgebreid te bekijken. Deze week krijgen alle kinderen een tasje mee met daarin het ‘logeerboek’ en een korte instructie voor de ouders.


Logeerbieb

‘De Logeerbieb’ is een nieuw project van de bibliotheek Lek & IJssel voor alle VVE (voor- en vroegschoolse educatie) groepen in haar werkgebied. Met de Logeerbieb lezen kinderen op de groep én thuis hetzelfde boekje. Op deze manier wordt een rijkere taalomgeving gestimuleerd. Ook voor ouders wordt het voorlezen een stuk laagdrempeliger, ze hoeven immers zelf geen boek uit te zoeken en kunnen direct aan de slag.

Stichting Kinderopvang Vianen heeft drie VVE-groepen. De komende weken wordt er steeds een ander boek in de VVE-groepen behandeld.


Voorlezen heeft een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Mede daarom is het zo belangrijk om regelmatig een boek uit de kast te pakken en samen met je (klein)kind te lezen.


q www.kinderopvangvianen.nl