Afbeelding

Lange lokken Viaanse zussen zijn geknipt

vianen • Onlangs was in Het Kontakt te lezen dat de Viaanse zussen Laura (21) en Gabriëlle (19) Schrijvershof hun lange haren zouden doneren aan stichting Haarwensen. Inmiddels zijn de lange lokken van de zussen eraf. Gabriëlle vertelt daarover: “Het was ontzettend spannend, maar we zijn hartstikke blij dat we ongeveer 30 centimeter van onze haren hebben mogen doneren. Mijn haren zijn helemaal afgeschoren en Laura heeft het ongeveer tot 1 centimeter laten knippen. Ook vond de kapster het leuk, om Laura’s haar te verven, dus Laura heeft nu ook een violet kleur. Het is wel een heel ander gezicht, dus we moeten nog eventjes eraan wennen. Maar dat komt wel goed. Het is voor het goede doel, en dat is voor ons het belangrijkste!”

De meiden uit Vianen zetten ook een actie op om geld in te zamelen voor stichting Haarwensen, deze loopt nog tot 31 mei. Het doel van de zussen is om 1500 euro op te halen, genoeg voor één haarwerk. De teller staat inmiddels op ruim 1150 euro. Meer informatie over doneren is te vinden via Facebook en Instagram, onder de hashtag: #OnzeHarenVoorDatVanHun. Ook zijn de zussen te vinden op Facebook onder de namen: Gabriëlle Schrijvershof en Laura Schrijvershof. En op Instagram onder de namen: gabbielovesmusic02 en noxschrijver.

Stichting Haarwensen laat haarwerken maken en geven die gratis weg aan jongeren tot en met 18 jaar, die te maken hebben met haarziekten, zoals alopecia of haaruitval ten gevolge van chemokuren bij kanker.