• Jongeren hielden een voedselpakkettenactie.
• Jongeren hielden een voedselpakkettenactie. Foto: Aangeleverd

Voedselpakkettenactie De Hagen

vianen • Vier jongeren uit De Hagen in Vianen besloten afgelopen Ramadan een voedselpakkettenactie te houden voor behoeftigen in hun wijk.

Met ondersteuning van jongerenwerker Rachid van Buurtwerk, de gemeente Vijfheerenlanden, en de inwoners van de wijk is dit tot een groot succes gebracht.

Gemeente Vijfheerenlanden heeft een budget beschikbaar voor initiatieven van jongeren in coronatijd, en deze jongeren hebben dat ingezet om iets moois neer te zeggen voor hun wijk. Rachid: “Dit is allemaal begonnen met een idee vanuit de jongeren. Uiteraard wist ik dat de jongeren in potentie tot grootse dingen in staat zijn, maar om hier ook getuige van mogen te zijn, maakt mij trots op de jongeren. Mooi om te zien hoe de jongeren de sociale cohesie in de wijk bevorderen en klaar staan voor hun buren in De Hagen.”

De jongeren wisten hoe de actie eruit moest komen te zien, maar waren verbijsterd door de steun van de wijk. "Dit heeft onze stoutste dromen overtroffen. Aan de ene kant is het jammer om te zien dat een inwoner van Nederland een voedselpakket nodig heeft, maar aan de andere kant zien we veel liefde vanuit De Hagen door het aantal donaties wat is gedaan.” Ook geven ze aan dat het mooi is om te zien dat de buurt zich van een andere kant laat zien. "De saamhorigheid is groot. De Hagen is meer dan wat de media heeft laten zien, wij zijn een positieve wijk en ook wij maken daar onderdeel van uit. Daar zijn we trots op”, aldus de jongeren. De jongeren willen zeker meer van dit soort acties in hun wijk. Zij roepen anderen dan ook op om zich ook in te zetten voor hun wijk en omgeving. Meer informatie daarover: vijfheerenlanden@buurtwerk.nl.