• Vijftig loten en een bonus voor de Iris.
• Vijftig loten en een bonus voor de Iris. Foto: Aangeleverd

Bonus voor Stichting de Iris

vianen • Via de belactie van de Vriendenloterij zijn voor de Stichting de Iris in Vianen 50 loten verkocht. Ook kreeg de stichting eenmalige een extra bonus van 1250 euro.

“Met oplevering van het huis in zicht, is iedere euro er één voor het Irishuis”, zegt de stichting in een persbericht. Stichting de Iris bouwt aan een fijne woonplek voor zestien jongvolwassenen met een verstandelijke beperking aan de Lange Waaijsteeg in Vianen. De opbrengst van deze actie wordt ingezet voor het inrichten van de gezamenlijke binnen- en buitenruimten.

Stichting de Iris is één van de succesvolle deelnemers aan de VriendenLoterij Belmaanden in mei. Door het grote aantal verkochte loten konden zij ook rekenen op een eenmalig een extra bonus van 1.250 euro.


De Belmaanden is een initiatief van de VriendenLoterij om clubs zoals Stichting de Iris in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. Bijna de helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan het Irishuis.


Ouderinitiatief

Het Irishuis dat gebouwd gaat worden is een ouderinitiatief. De inrichting en het onderhoud van het huis wordt via sponsoring, fondsen, donaties, collectes, loten van de Vriendenloterij, goede doelenacties en eigen bijdragen bekostigd. Iedereen kan bijdragen, bijvoorbeeld door bij de Club van 50-100 of 500 aan te sluiten.


Op de website van Stichting de Iris is de bouw in een fotoverslag te volgen:


q www.stichtingdeiris.nl