Afbeelding
Foto:

Stichting Leergeld fietst met burgmeester Fröhlich voor nieuwe kleding

Leergeld gaat fietsen met Fröhlich

vijfheerenlanden • Op dinsdag 1 juni is het de landelijke dag van Leergeld. Dat is een dag om aandacht te vragen voor het werk van Stichting Leergeld. In deze regio houdt Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden daarom een sponsorfietstocht door de drie gemeenten waar de stichting actief is. Door het uitgestrekte gebied zullen voorzitter Erik Jonker en coördinator Bob van de Burgt 60 kilometer op de fiets afleggen, ondersteunt door drie burgemeesters: burgemeester Sjors Fröhlich van Vijfheerenlanden, burgemeester Reinie Melissant van Gorinchem en burgemeester Theo Segers van Molenlanden. Hiermee vraagt de stichting aandacht voor zo’n 2000 kinderen in deze regio die jaarlijks ondersteuning krijgen van Leergeld. Het doel is om een bedrag van 25.000 euro op te halen, zodat Leergeld naast de standaard vergoedingen iets extra’s kan betekenen voor deze kinderen. Van dit bedrag krijgen de kinderen vouchers om nieuwe kleding te kopen.

Op de website van Leergeld, waar ook veel informatie te vinden is over het werk van Leergeld, is een pagina ingericht waar inwoners, bedrijven en lokale instanties Leergeld kunnen steunen. Het feit dat de drie burgmeesters in de regio deze actie steunen en zelf meefietsen, is voor Leergeld het bewijs dat het werk dat ze doen erkend wordt. Voorzitter Erik Jonker is vol lof over de aanwezigheid van de burgemeesters. “Het zal niet makkelijk zijn om 25.000 euro bij elkaar te krijgen, maar we zijn vol vertrouwen!”

Leergeld bereikt veel kinderen in de regio Alblasserwaard en Vijfheerenlanden en houdt zich vast aan het motto dat ‘Alle kinderen mee mogen doen’. Meer informatie over Leergeld en de sponsortocht, bijdragen kan al vanaf 5 euro, is te vinden op de website:


q www.leergeldav.nl


Geldkrant Vijfheerenlanden

vijfheerenlanden • Mensen die op zoek zijn naar hulp bij (het voorkomen van) geldproblemen, krijgen via de Geldkrant advies van de gemeente Vijfheerenlanden. Alle inwoners ontvangen de krant in de week van 24 mei thuis in de brievenbus. De krant is een initiatief van de gemeente Vijfheerenlanden, in samenwerking met Avres, en Nibud.
Wethouder Cees Taal: “We willen inwoners een goed beeld geven van alle mogelijkheden om geldproblemen te voorkomen en op te lossen. Waar kun je terecht met vragen en voor hulp? Welke organisaties en vrijwilligers zijn actief op dit gebied? En ook goede tips zijn terug te lezen in de Geldkrant. Wat ook goed is om te vermelden is dat een deel van de krant speciaal bestemd is voor jongeren. We willen deze ondersteuning, tips en preventieve aanpak breed onder de aandacht brengen van onze inwoners. Want wanneer we schulden en/ of geldproblemen vóór zijn, kan dat veel verdergaande problemen voorkomen”, aldus wethouder Cees Taal.


‘Buzzverhalen’

regio • Vervoersbedrijf Qbuzz is gestart met de campagne ‘Buzzverhalen'."Want onderweg maken we allemaal weleens iets mee. Van een spontaan gesprek met een wildvreemde of een luisterend oor voor een reiziger”, redeneert Qbuzz. "Ook onze chauffeurs, machinisten en medewerkers maken dagelijks van alles mee. Voor hen gewoon, voor anderen bijzonder.” De verhalen zijn te lezen via de website van Qbuzz en op Instagram en Facebook. Elke maand plaatst Qbuzz een nieuw verhaal.