Ontdek de lente bij de Schaapskooi

schoonrewoerd • Bij De Schaapskooi aan de Overboeicop in Schoonrewoerd valt zaterdag 22 mei de lente te ontdekken.

Van 10:00 en 16:00 uur is er keuze uit vier thema’s per leeftijdsgroep, deze thema's duren steeds een uur. Kosten per kind en activiteit bedragen 1,50 euro.

Voor kinderen van groep 3, 4 en 5 zal het gaan over egeltjes. Kidneren leren alles wat ze willen weten over egeltjes, daarna is er een verhaal over dit diertje. Hierna kan er een puzzel worden gemaakt, of een kleurplaat worden ingekleurd. Ook is er in deze leeftijdsgroep aandacht voor spinnen en andere kriebelbeestje, vlinders en rupsen en de rol van brandnetels, koolplanten, buxus en de eikenboom

Voor kinderen van groep 6, 7 en 8 is er onder andere: vogels kijken. Hoeveel vogels zijn er te ontdekken met de verrekijker en hoe leer je vogels herkennen aan kleur, zang, gedrag. Ook deze groep kan daarnaast aan de slag gaan met spinnen en andere kriebelbeestjes, vlinders en rupsen en de rol van brandnetels, koolplanten, buxus en de eikenboom en andere waardplanten.


In verband met Covid 19 is het programma alleen voor kinderen. Per groep kunnen er telkens maximaal tien kinderen meedoen. Aanmelden via: jarmvanegmond @gmail.com. Daarbij kunnen de gewenste thema’s en tijdsblokken aangegeven worden. De activiteiten zijn vooral buiten.

Meer informatie:


q www.natuurcentrum.nl