Foto oude sluis

vianen • Naar aanleiding van het artikel 'Archeologisch onderzoek naar oude Wilhelminasluis" in Het Kontakt van 11 mei stuurde Will Porrio uit Vianen een oude luchtfoto uit 1926 (zie hieronder), gemaakt door de toenmalige KLM Fototechnische Dienst te Rotterdam. In de linkeronderhoek is duidelijk te zien hoe de sluis er destijds uitzag. Het originele glasnegatief van deze foto is onderdeel van het zeer uitgebreide luchtfotoarchief van luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad, dat destijds het luchtfotoarchief van KLM Aerocarto in eigendom heeft overgenomen. "Overigens bevat dit archief tevens zeer fraaie luchtfoto's van de in aanbouw zijnde oude Lekbrug in 1934, welke eind dit jaar gesloopt gaat worden, alsmede foto's van het herstel van de zwaar beschadigde brug door bombardementen tijdens WO-II", zo laat Will Porrio aanvullend weten.


Interactieve Kaas Route

gouda • Ontdek het Groene Hart op een leuke en unieke manier en kom alles te weten over koeien en kaas. De Kaas Route is een uitje geschikt voor jong en oud. Een compleet dagje uit voor het hele gezin met de eigen auto. Vanaf het startpunt in Gouda gaan deelnemers met het opdrachten- en routeboekje het avontuur tegemoet. Door goed om zich heen te kijken kunnen puzzelaars onderweg de oplossingen van raadsels, puzzels, spelletjes en opdrachten vinden die zij samen moeten uitvoeren. Er wordt op verschillende locaties gestopt waar van alles is te beleven en ontdekken. Maar ook als er even geen opdrachten of vragen zijn is er genoeg te beleven. De Kaas Route is een lokaal initiatief opgezet door Young Professionals Events en Gouda Cheese Experience. Vanaf het allereerste moment is direct gezocht naar lokale samenwerkingen om elkaar te kunnen versterken. Zo heeft Stichting Krimpenaard geholpen bij het opzetten van een unieke route en zijn er samenwerkingen aangegaan met boerenbedrijven.
Een ticket is te reserveren via groenehartroute.nl en kost 25 euro per auto. Deze prijs is inclusief route en opdrachtenboekje, autobingo en kleurplaat, een leuke verrassing bij het kraken van de kaas kluis. Meer informatie: info@groenehartroute.nl.