Stikstof en lawaai

Bedrijvigheid alom in Vianen, goed voor economie en huisvesting, maar ik zal blij zijn als het weer een poosje klaar was met de stank en herrie. Al ruim een jaar word ik wakker met lawaai en bouwverkeer. Ik woon in de Hagen aan de dijk, dus dan weet je het inmiddels wel. Gelukkig loopt dat werk op zijn eind. Nu echt elke morgen wakker worden met heien op het sluiseiland. Wat zullen bewoners die daarnaast wonen genieten. Walsland heeft zijn eigen projectje en de Langedijk ligt ook open. Het terrein van de voormalige Stadshof staat ook op de nominatie om bebouwd te worden. De A27 gaat dan ook op de schop. Mocht je even eruit willen, dan moet je door de mierenhoop die Hoef en Haag heet. Gelukkig kan het, want er is blijkbaar geen stikstof en fijnstof probleem in onze omgeving gezien de hoeveelheid bouwprojecten. Alles wordt vast gemonitord door milieuambtenaren toch? Ook wordt de geluidsoverlast vast in de gaten gehouden. Wat is echter zwaarder voor een mens? Een korte, hevige piek of voortdurende stress? Wanneer is de vakantie gepland voor mijn arme longen en oren? Is er een soort coördinator, die de overlast bewaakt?

Fijne zomer toegewenst,

Bram van Dijk, Vianen


Feest voor Ria

vianen • Zoals op de foto op deze pagina al te zien is, werd Ria Delpeut vorige week verrast met een heus voordeurfeest vanwege haar 25-jarig jubileum als pedagogisch medewerker bij Stichting Kinderopvang Vianen (SKV).

Een groot feest zat er vanwege corona niet in, maar het was SKV er alles aan gelegen dit jubileum niet zomaar voorbij te laten gaan. Met vrolijke feestmuziek, dansende kinderen en natuurlijk veel confetti werd Ria bij de voordeur van kinderdagverblijf Kruimel in het zonnetje gezet. Dat het feest als een verrassing kwam was duidelijk, maar het duurde niet lang voordat er vrolijk werd meegedanst.

Ria Delpeut kwam in 1997 vanuit het basisonderwijs werken bij SKV en heeft een groot aantal jaren op het Uilenbos (KDV Duimelotje) gewerkt. De afgelopen jaren werkt deze zeer gewaardeerde collega op tal van locaties als invalkracht en met name als langdurige vervanging tijdens ziekte en zwangerschappen.