Proef met inzet zorgreservisten

regio • Het Rivas Zorggroep Beatrixziekenhuis in Gorinchem neemt met twee verpleegafdelingen deel aan de ‘proeftuin Nationale Zorgreserve’.

Het doel van de proeftuin is om regionaal te onderzoeken wat er nodig is om zorgreservisten duurzaam in te zetten in crisistijd. Anja Blonk, directeur Beatrixziekenhuis: "De huidige gezondheidscrisis laat zien dat er in tijden van nood extra veel handen in de zorg nodig zijn. We zagen tijdens de eerste coronagolf bovendien dat uitgestroomde zorgprofessionals stonden te popelen om zich in te zetten in de ziekenhuizen. Vraag en aanbod bij elkaar brengen, is dus kansrijk en hard nodig."

De proeftuin in het Beatrixziekenhuis start 25 mei op de afdelingen chirurgie en cardiologie/ neurologie. Duo's van verpleegkundige zorgreservisten lopen tijdens de proeftuin mee met zorgprofessionals van het Beatrixziekenhuis en draaien volledige diensten mee.

Reservisten zijn uitgestroomde zorgmedewerkers die hun kennis en ervaring op peil hebben gehouden en die in tijden van crisis kunnen worden opgeroepen. Werving van kandidaat-zorgreservisten is gestart via onderstaande website. Hier kunnen uitgestroomde zorgprofessionals kijken of zij aan het profiel van reservist voldoen en zich inschrijven. Als zorginstellingen snel extra medewerkers nodig hebben, kunnen zij zich melden bij Nationale Zorgreserve en gekoppeld worden aan reservisten.


q www.nationalezorgreserve.nl