Noordplein tijdens weekend afgesloten

vianen • Het Noordplein op de Voorstraat in Vianen is tijdens de zomermaanden afgesloten. Zo is er ruimte om van het plein te genieten en het verblijf voor bezoekers nog aantrekkelijker te maken. In de maanden mei tot en met september is het plein van vrijdag 11:00 uur tot en met zondag 23:00 uur niet toegankelijk voor verkeer. Er kan gebruik worden gemaakt van verkeersomleidingen.

Voor vragen en opmerkingen kan contact worden opgenomen met de gemeente Vijfheerenlanden via info@vijfheerenlanden.nl of 088-5997000.


Een partner met autisme

regio • Als autisme een rol speelt in een relatie, kan dit ingewikkeld en verwarrend zijn. Hoe kan hier het beste mee om worden gegaan, hoe kan iemand dan tegelijk goed voor zichzelf zorgen en de partner steunen? Tijdens de 'cursus voor vrouwen met een partner met (mogelijk) autisme' wordt meer over autisme geleerd en krijgen deelnemers inzicht in de problemen die hiermee gepaard kunnen gaan en de gevolgen hiervan op de relatie. Ook leren cursisten omgaan met bepaalde gevoelens en krijgen zij handvatten aangereikt om begrip te vergroten en de communicatie te verbeteren. Vaak kan het al een een verademing zijn om herkenning en erkenning te vinden in een groep met vrouwen die hetzelfde ervaren.

De cursus wordt gegeven door Christien Regeer en Yvonne Pijnenburg, sociaal team Molenlanden, op 12 en 26 mei, 9 en en 23 juni, 7 juli, 8 en 22 september, 6 en 20 oktober en 3 november. De bijeenkomsten zijn steeds van 9:30 en 11:30 uur aan de Spijksedijk 27 in Gorinchem, deelname is gratis. Er is plaats voor acht personen. Aanmelden of meer informatie via: Christien Regeer, Christien. Regeer@meevivenz.nl. Meedoen, maar komt het tijdstip niet goed uit? Ook dan kan contact worden opgenomen. Mogelijk start er op een ander moment een extra groep. Tijdens de eerste bijeenkomst ontvangen deelnemers het cursusmateriaal.

De cursus is voor inwoners van Molenlanden en Vijfheerenlanden.