Leegstaand pand populaire hangplek

vianen • Een leegstaand pand aan de Placotiweg in Vianen is een populaire hangplek geworden, constateert de politie. Maar dat is niet de bedoeling. Het is niet toegestaan het pand te betreden. Het pand is door de eigenaar afgesloten en het is onveilig om er rond te lopen.

Reden voor politie en handhaving om een oogje in het zeil te gaan houden. 'Er bestaat een mogelijkheid om te bekeuren voor het betreden van dit pand zonder toestemming', laat de politie op social media weten.


Regenboogkaars brandt in Vianen

vianen • Bij de Protestantse Gemeente Vianen zal zondag 16 mei tijdens de kerkdienst een regenboogkaars branden. De kerkelijke gemeente wil zo laten zien dat zij open staat voor LHBTIQ+ gelovigen en dat zij beseft dat deze gelovigen het moeilijk hebben.

Een dag later, 17 mei, is het Internationale Dag tegen Lesbo-, Homo-, Bi-, Trans- en Interseksefobie. Wereldwijd wordt er op of rond die datum aandacht gevraagd voor, en actie gevoerd tegen, discriminatie en geweld op grond van seksuele oriëntatie, genderidentiteit, expressie of sekse kenmerken.

De kerkdienst wordt live uitgezonden via http://pkn-vianen.nl/kerkvideo.


Automobiliste rijdt door toegangshek

zijderveld • In Zijderveld is zaterdagochtend rond 11:00 uur een automobiliste door een toegangshek van een transportbedrijf gereden. Vermoedelijk is de 78-jarige chauffeuse, die uit Zijderveld afkomstig is, vlak voor het ongeval onwel geworden. De auto kwam vanaf de Zijderveldselaan en reed dwars door het hek van het bedrijf, dat gevestigd is aan de Dorpsweg in Zijderveld, heen. Zowel het voertuig als het toegangshek raakte zwaar beschadigd. Ook een vrachtwagen, geladen met ijzeren dakplaten, liepen bij het ongeval schade op. De bestuurster is met onder meer enkele gebroken ribben naar het ziekenhuis gebracht. Ze kon wonder boven wonder zelf naar de ambulance lopen.