Naam fotograaf

vianen • Vorige week verscheen in Het Kontakt een artikel onder de kop 'Nader onderzoek naar ouderdom Viaanse skeletten'. In het artikel werd uitgelegd hoe isotopenonderzoek, dat toegepast wordt op de gevonden skeletten bij de Blauwpoort in Vianen, in zijn werk gaat. Bij het artikel werd ook een foto geplaatst. Abusievelijk werd daarbij echter niet de naam van de fotograaf vermeld. Die mag echter zeker genoemd worden. Dus bij deze alsnog: de foto werd gemaakt door Lisette Kootker.


Nieuwe online optredens bij Stadspodium GO

leerdam • Op de site van Stadspodium GO in Leerdam zijn twee linkjes geplaatst voor het volgen van online optredens. Er is een link naar een optreden van P-Magg. Gewoon een club vrienden die het leuk vinden om samen muziek te maken. Met: Marlou Vriens, zang; Guido van de Sluis, gitaar; Ankowong-Loi-Sing, toetsen; Gertjan Essenstam, Bas; Pieter Danz, slagwerk en Paul Scheepmaker, slagwerk.

Tevens is er op de site van Stadspodium GO Leerdam een link naar een optreden van Marjolein Meijers te vinden. Het programma heet: Van Berini Tot Solex'. zang, bas en gitaar: Marjolein Meijers tekent voor zang, bas en gitaar. Op viool, mandoline, bouzouki en doedelzak: Walter Kuipers en op accordeon, trekzak en gitaar: Onno Kuipers. Mensen kunnen Marjolein Meijers kennen als Annie van de Berini’s, met Jan Rot als An & Jan of als solist met muzikanten in het programma ‘Solex’. Al die tijd werd haar muziek steevast onthaald op lovende kritieken. Hoog tijd voor een overzicht.

In ‘Van Berini tot Solex’ leidt Marjolein het publiek door haar muzikale leven, samen met de muzikanten Walter en Onno Kuipers. Het drietal brengt de allermooiste oude liedjes, maar ook gloednieuwe, afwisselend spetterend en ingetogen, vrolijk en stemmig, goed gearrangeerd en mooi van eenvoud. En zoals altijd bij Marjolein, wordt alles gelardeerd met smeuïge verhalen, ontroerende achtergronden en een vette lach. van Iers, Americana, cayun en old time tot eigen muziek. Het optreden, deel 1, is te vinden op de website van het Stadspodium, maar ook via YouTube.

q www.go-leerdam.nl


Half juni besluit over Fokveedag

hoornaar • Of de 108ste Fokveedag Boerenlandfeest in 2021 kan doorgaan is nog niet zeker. Het bestuur van de grootste agrarische manifestatie van Midden-Nederland zal hierover uiterlijk op 14 juni een beslissing nemen.

Vorig jaar moest de Fokveedag in Hoornaar wegens de coronapandemie worden afgelast. Een scenario dat ook voor 2021 niet ondenkbaar is, hoewel de organisatie er alles aan zal doen de Fokveedag Boerenlandfeest te laten doorgaan. Vandaar dat de beslissing zo lang mogelijk wordt uitgesteld. Maar langer dan medio juni kan het bestuur niet wachten gezien de benodigde voorbereidingstijd.

Het al dan niet doorgaan van de 108ste Fokveedag Boerenlandfeest zal vooral afhankelijk zijn van de dan geldende coronamaatregelen voor evenementen. "We staan in de startblokken”, zegt voorzitter Johan de Groot. "Maar uiteindelijk moet het wel verantwoord zijn. Laten we hopen op goede vooruitzichten.”