• By The Creek in 2019.
• By The Creek in 2019. Foto: Nico Van Ganzewinkel

By the Creek duurt twee dagen

vianen • Festival By the Creek keert op zaterdag 18 en zondag 19 september terug naar recreatiegebied Middelwaard in Vianen.

Het Utrechtse elektronisch muziekfestival pakt groots uit om haar 5-jarig jubileum te vieren en breidt uit naar twee dagen. Onder het motto van ‘Life is Better By the Creek’ zal het terrein weer onderdeel zijn van twee dagen vol muzikale diversiteit en creativiteit. De voorverkoop start binnenkort via www.bythecreekfestival.com/tickets. Voorgaande edities van By The Creek vonden plaats in juli, maar dit jaar wijkt de organisatie uit naar het derde weekend van september.

Artiesten, waaronder headliners Ronnie Flex & Deuxperience (Live), Danilo Plessow (Motor City Drum Ensemble), Benny Rodrigues b2b Michel de Hey en Britse techno DJ Paula Temple, zullen dit jaar te bewonderen zijn op het festival. Andere headliners zijn onder meer Boef, Kevin, Freddy Moreira, Fiesta Macumba Soundsystem en De Sluwe Vos.

Het diverse aanbod komt voort uit de combinatie van uiteenlopende stijlen van de betrokken hostingpartijen. De Utrechtse club BASIS neemt een stage voor zijn rekening met harde rauwe techno. Zeezout ontvangt al jaren vele house legendes en bouwt al vanaf de eerste By The Creek editie aan een indrukwekkende line-up voor hun stage. Op de zaterdag brengt debutant No Diggity de bezoekers terug naar de 90's & 00's met hiphop, r&b en hitjes en nieuwkomer Fiesta Macumba is er speciaal voor de Latin Sound lovers op de zondag. Festival By the Creeck vindt 18 september van 12:00 tot 23:00 uur en 19 september van 13:00 tot 23:00 uur plaats op recreatieterrein Middelwaard in Vianen. Meer informatie: www.bythecreekfestival.com.