• De zusters Haringsma voor hun pand.
• De zusters Haringsma voor hun pand. Foto: Elvira de Bruijn

Zussen Haringsma openen hippe boetiek

ameide • Ameide heeft zijn eigen fashionista’s: de zussen Jantine en Els Haringsma. Voor hun eigen plezier en dat van modebewuste dorpsgenoten openden ze onlangs hun KOKO Boutique in de Molenstraat.

Op Instagram posten de zussen hippe foto’s van zichzelf in kleding uit hun winkel. Daar krijgen ze enthousiaste reacties op. “Mensen vinden het leuk om onze kleding te zien bij vrouwen die geen fotomodel zijn”, zegt Els. “Jantine en ik hebben heel verschillende figuren. Veel mensen zeggen: ‘We zien dat jullie mode echt voor iedereen is’.” De zussen kopen vooral in voor meiden en vrouwen van 15 tot 40 jaar. Els: “Maar voor oudere dames hangen er ook dingen tussen. Onze moeder is bijna zestig, zij shopt hier ook.”


Pandje te huur

Het idee voor hun zaak ontstond in de zomer van 2020. Jantine: “Ik heb ondernemerschap en retail management gestudeerd in Den Bosch en ben vorig jaar juni begonnen met mijn eerste echte baan, als manager van de supermarkt in het dorp. Ik dacht: is dit het nou? Iets voor mezelf lijkt me leuk. Ik was op vakantie op Mallorca en heb mijn zus geappt: zullen we een kledingwinkel beginnen?” Els werkt bij de Rabobank en is elke vrijdag vrij. Zij had ook wel zin om in haar vrije tijd te gaan ondernemen. “We zaten op WhatsApp te brainstormen: wat mist Ameide? We missen allebei een kledingwinkel voor onze leeftijdsgroep en hippe cadeautjes. Het pandje naast de Chinees zou vrij moeten komen, dachten we. Dat is niet te groot en betaalbaar. De dag na onze brainstorm liep ik hier langs en zag een briefje op de deur: te huur.” Els stuurde een foto naar Mallorca en appte: ‘Dit is een teken dat we moeten doorpakken’.” Ze maakten een afspraak voor de bezichtiging, keken rond en besloten: ‘We doen het’. “In september kregen we de sleutel.”

Er volgde een spannende tijd, vanwege de steeds veranderende corona-richtlijnen. Els: “We dachten eind januari open te gaan, maar toen was er een lockdown. We hadden voor duizenden euro’s kleding ingekocht. Ik dacht: kom ik er nog vanaf? Begin februari mochten klanten afhalen aan de deur en drie weken later mochten we open op afspraak. Sinds donderdag 29 april zijn we voor het eerst open zonder afspraak.”

Ze hebben veel lol in het ondernemen. Jantine: "Het voelt niet als werken." Els: "Ik verveelde me door het thuiswerken. De tijd die ik eerst in file doorbracht, stop ik nu hier in." De zussen zijn te vinden op Instagram en Facebook. De openingstijden zijn: donderdag en vrijdag van 15.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.