Flinke donatie voor stichting MUS

asperen • Ondernemers Marcel van der Sluijs van Hermeta uit Asperen en René van der Vlies van SBA Beveiliging uit Nieuwegein hebben € 4.529 bij elkaar gebracht voor Stichting MUS.

Stichting MUS realiseert een woonvoorziening voor 18 bewoners met een ondersteuningsvraag in de Broekgraaf in Leerdam. Het bijeengebrachte bedrag is een mooie bijdrage die gebruikt zal worden voor de inrichting van dit wooninitiatief.

Marcel van der Sluijs en René van der Vlies hebben geld opgehaald tijdens een 2 weken durende avontuurlijke rally dwars door Europa en door het uitbrengen van het kookboek ‘Bakken met Delano’. In het kookboek staan recepten die ze samen met ‘chef-kok’ Delano Latupeirissa hebben gemaakt. Dit ‘kookboek’ gaat ook over hoe je met aandacht voor elkaar tot iets moois kunt komen, door samen te werken, ook als er sprake is van een beperking. Dit uitgangspunt past helemaal bij de basisgedachte van stichting MUS.


Tour de Compassion

regio • Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei, wordt voor de tweede keer de Tour de Compassion gehouden. Olympisch en wereldkampioen wegwielrennen Anna van der Breggen is ambassadeur en vertelt: "Na een lange periode zonder evenementen en tochten is er voor de fietsliefhebber een uitdaging: Tour de Compassion! Het doel is 75.011 euro bij elkaar te fietsen voor het Covid-19 Noodhulpfonds van Compassion."Tour de Compassion is voor alle leeftijden, niveaus en soorten fietsen. Elke deelnemer kiest een fietsafstand en een op te halen sponsorbedrag. Individueel of als team maken zij een eigen, unieke fietsroute. Door heel Nederland zijn Covid-proof pitstops georganiseerd waar deelnemers tijdens de fietsrit op adem kunnen komen en eten en drinken aanwezig is. Deelnemers ontvangen een startpakket en deelname is kosteloos. Alle info om mee te doen, te doneren en waarom het doel 75.011 euro is, is te vinden op:

q www.tourdecompassion.nl