Vragen over aanrijding bij viaduct

vianen • De fractie van VHL Lokaal wil weten welke acties het college van Vijfheerenlanden heeft ondernomen om de aanrijdingen van vrachtwagens met het viaduct bij de Hoeuftlaan/Helsdingse Achterweg in Vianen te verminderen. Raadslid John van der Velden heeft daar vorige week schriftelijke vragen over gesteld.

De fractie stelt de vragen naar aanleiding van klachten van diverse inwoners. "Elke aanrijding van een vrachtwagen met het viaduct brengt veel schade en verkeersoponthoud met zich mee. Wat opvalt is dat de meeste aanrijdingen plaatsvinden vanaf de kant van de Helsdingse Achterweg, maar af en toe toch ook van de kant van de Hoeuftlaan. Dit is te zien aan verschillende schramsporten aan die zijde."

Een inwoner die contact zocht met de gemeente werd doorverwezen naar Rijkswaterstaat, die aangaf verantwoordelijk te zijn voor het viaduct, maar niet voor het wegdek. "Inwoner werd van het kastje naar de muur gestuurd", aldus Van der Velden. Inmiddels is de gemeente wel in overleg getreden met Rijkswaterstaat. Het is nog niet duidelijk binnen welke termijn antwoord zal worden gegeven.


De inwoners heeft ook al een oplossing gesuggereerd voor de korte termijn. "Met de huidige technieken zou het toch mogelijk moeten zijn door middel van detectie de vrachtwagenchauffeurs via lichtsignalen te waarschuwen dat een aanrijding volgt als men doorrijdt."