Evensong in de Grote Kerk

vianen • Op zondag 9 mei 2021 wordt in de Grote Kerk in Vianen een Evensong gehouden. Deze Evensong wordt verzorgd door een viertal zangers van het koor Cappella Dorestad, een recent opgericht koor uit Wijk bij Duurstede.

Het thema van deze Evensong is: ‘Gij zijt toch zelf de ziel van mijn gebeden’, naar aanleiding van het Nederlandse lied ‘Zo vriendelijk en veilig als het licht’. Op het programma staan onder andere de canticles van Frank Henry Shera (1882-1956), My eyes for beauty pine van Herbert Howells (1892-1983) en A prayer of Saint Patrick van John Rutter.

Het kwartet staat onder leiding van Rienk Bakker en de organist is Arjan Veen. Voorganger van deze Evensong is ds. Henk Kroese, eveneens afkomstig uit Wijk bij Duurstede. Vanwege de coronamaatregelen kan er geen publiek aanwezig zijn. De Evensong begint om 16.00u en wordt gestreamd via

q www.pkn-vianen.nl/kerkvideo.


Mooi bedrag voor Hartstichting

everdingen • De collecte voor de Nederlandse Hartstichting heeft in Everdingen 827,28 euro opgebracht. "Een fantastisch bedrag", meldt de organisatie. Het resultaat is te danken aan de inzet van collectanten en veel gulle gevers.


Schoorsteenbrand

vianen • De brandweer van Vianen is vrijdagochtend uitgerukt voor een schoorsteenbrand in een woning aan de Bolgerijsekade. Onder meer de hoogwerker van het Viaanse korps en de tankautospuit van Hagestein verleenden assistentie.