Stil zonder Oranjeconcert

vianen • Dat het stil blijft in de Grote Kerk van Vianen tijdens Koningsdag 2021 is voor niemand meer een verrassing. Alle verwachtingen ten spijt heeft het algemeen belang voorrang. De organisatoren van het jaarlijkse evenement hebben dan ook gelaten gereageerd op de aanhoudende besmettingsgolven die de wereld nu al meer dan een jaar in hun greep hebben.

Na de afgelasting in 2020 was de organisatie er van overtuigd dat de traditie van het vaderlands lied nu weer in volle glorie kon worden hervat. Mannenkoor De Gouwestem, Excelsior Hagestein, solisten en ook vele trouwe fans hadden de datum al oranje omcirkeld in hun agenda. Hoe anders kan het soms lopen.

"Maar we houden de traditie in ere. Draaiboek 2022 ligt nu klaar. Partijen uit voorgaande jaren doen weer graag mee. Met de warme support van onze sponsoren en in het bijzonder de gemeente Vijfheerenlanden, moet dat zeker lukken. Voor dit jaar wensen we, via de krant, de koninklijke familie en alle lezers van Het Kontakt een mooie Koningsdag", zo laat coördinator Leo Noordzij namens de organisatie van het Oranjeconcert weten.