Diploma voor leerlingen De Ark

vianen • Op De Ark in Vianen hebben de leerling mediatoren eindelijk examen kunnen doen en hun diploma ontvangen (zie ook de foto hieronder). Door corona was de opleiding een tijd stilgelegd. Vlak na de zomervakantie mochten leerlingen uit groep 7 en 8 een sollicitatiebrief schrijven voor de opleiding tot mediator. Juf Maaike Bos (leerkracht van De Rank) heeft deze opleiding verzorgd en Petra van der Brugge van www.bruggemediation.nl heeft de examens afgenomen.

De mediatoren kunnen ondersteunen als er een conflict is tussen leerlingen. Zij lossen het conflict niet op, maar helpen leerlingen met behulp van duidelijke afspraken en stappen om een conflict op te lossen. De Ark is samen met basisschool Tijl Uilenspiegel een Vreedzame School in wijk De Hagen. Mediation is onderdeel van de methodiek van de Vreedzame school die bijdraagt aan de ontwikkeling van De Vreedzame Wijk.


Lootjes en wafels in Everdingen

everdingen • Normaal gesproken wordt op Hemelvaartsdag, dit jaar op donderdag 13 mei, de jaarlijkse rommelmarkt in Everdingen gehouden. In 2020 is dat niet doorgegaan vanwege corona. Ook dit jaar zal er geen rommelmarkt zijn. Het bestuur van rommelmarkt De Heilige Drieenheid wil het dit keer niet helemaal ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom wordt er toch iets georganiseerd, namelijk: een verkoop van versgebakken wafels en envelop lootjes.

De overheerlijke versgebakken wafels kosten 2 euro per stuk. Ook zijn er envelop lootjes bestellen, voor 1 euro per stuk. De te winnen prijzen variëren van cadeaubonnen, tot en met kleine en grote prijzen. De enveloppen zijn zelf te trekken, net als op de markt. Wie lootjes of wafels wil bestellen, kan voor 8 mei een mail sturen naar: rommelmarktheiligedrieeenheid@gmail.com. In de mail moet het volgende worden aangegeven: naam, bezorgadres, telefoonnummer, het aantal te bestellen wafels (maximaal vijf) en het aantal gewenste envelop lootjes.