Koningsdag in regio

regio • Met Koningsdag in aantocht zijn Oranjeverenigingen bezig om toch ìets te organiseren, met inachtneming van de geldende coronaregels.

Ondanks dat de Oranjeverenigingen niet een groot feestprogramma kunnen organiseren, laten ze in Everdingen de verjaardag van de koning niet ongemerkt voorbij gaan. Daarom is hun plan om met enkele kleine groepjes muzikanten zich verspreid op te stellen door het dorp. Om 9:00 zullen ze tegelijkertijd het Wilhelmus spelen waarbij alle inwoners de vlag kunnen uitsteken en mee kunnen zingen vanuit de eigen tuin. ‘'Zo hopen we toch een beetje een gevoel van verbondenheid met elkaar te beleven. We wensen elkaar ook in 2021 een heel plezierige Koningsdag met een toast op de koning op afstand,'' aldus voorzitter Dick Stoffelen.

Vanuit het Dorpscomité in Hoef en Haag is besloten om dit jaar geen plannen voor een centrale organisatie voor Koningsdag te maken. Jean-Paul van Haastert zegt daarover: "Gezien de maatregelen die we moeten nemen rondom COVID, richten wij ons qua activiteiten op na de zomer. Wel heb ik gehoord dat er binnen straten initiatieven zijn voor spelletjes voor de kinderen, maar dit is beperkt en verspreid."