• Defilé tijdens de Avondvierdaagse Vianen van 2019.
• Defilé tijdens de Avondvierdaagse Vianen van 2019. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Geen avondvierdaagse, wel Home Edition

vianen • Het bestuur van St. Avondvierdaagse Vianen heeft besloten om de reguliere avondvierdaagse in juni 2021 te annuleren. Maar er komt wel een Avondvierdaagse Home Edition.

"Het is voor onze organisatie helaas niet uitvoerbaar om een veilige avondvierdaagse te organiseren voor de grote aantallen deelnemers en bezoekers die jaarlijks naar dit evenement komen, omdat het COVID-19 virus nog actief is in ons land. De voorbereidingen kosten teveel tijd om op een later tijdstip deze beslissing te nemen."


Home Edition

De Koninklijke Nederlandse Wandel Bond organiseert in 2021 een vervangende Avondvierdaagse Home Edition. De Home Edition maakt het mogelijk dat deelnemers op hun eigen moment en op hun eigen locatie de Avond4daagse lopen. Na aanmelding krijgen deelnemers toegang tot een speciale app. Deze maakt iedere dag routes vanaf een zelf te bepalen startpunt (bijvoorbeeld het huisadres). "Meedoen wordt zo heel gemakkelijk", zegt het bestuur van St. Avondvierdaagse Vianen. "Nadat de deelnemers vier dagen hebben gelopen, ontvangen zij de officiële Avond4daagse medaille direct van de KNWB."


Met de Home Edition krijgt iedereen de gelegenheid een eigen Avond4daagse te lopen. "Dus niet in hele grote groepen tegelijk, maar alleen met een vriendje, je sportmaatjes of met je gezin."

Het is mogelijk om de Avondvierdaagse te lopen in de periode tussen 29 maart en 30 juni 2021. Maar tussen de eerste wandeldag en de vierde mogen maximaal twee weken zitten. "Het moet natuurlijk wel een uitdaging blijven", schrijft de Bond op haar website.

Het is overigens niet verplicht om alleen 's avonds te lopen. "Ook overdag of in het weekend kun je op pad." Deelname kost 6,50 euro per persoon. De wandelaars kunnen kiezen uit de afstanden 2,5, 5 en 10 kilometer. Afhankelijk van de omgeving waar iemand woont, wisselen de routes in de app elke dag. Deelnemers kunnen er ook nog voor kiezen om bij inschrijving voor een meerprijs een leuk finishpakket te bestellen.


De laatste echte Avondvierdaagse in Vianen was in 2019. Er waren toen maar liefst 1424 deelnemers. Er was voor de eerste keer een route gepland door het nieuwe dorp Hoef en Haag. De intocht op de slotavond was zonovergoten. Zoals elk jaar werden de sportievelingen begeleid door diverse muziekkorpsen. De Stichting Avondvierdaagse Vianen hoopt volgend jaar weer een reguliere editie te kunnen organiseren. Deze staat gepland in de week van 20 tot en met 23 juni 2022.

Meer informatie over de Avondvierdaagse Home Edition staat op:


q www.avond4daagse.nl/deelnemers/avond4daagse-home-edition