• De brandweer op bezoek.
• De brandweer op bezoek. Foto: Aangeleverd

LEEF werkt aan het schoolproject ‘verkeer'

hoef en haag • Op basisschool LEEF wordt momenteel gewerkt aan het project verkeer. Deze week kregen de kinderen in de onderbouw en middenbouw bezoek van een echte brandweerman. De kinderen hebben geleerd hoe de brandweer gebeld moet worden en wat ze dan moeten zeggen.

Na het bellen ging de brandweer aan de slag. Eerst de kleding verzamelen van het uniform, daarna snel naar de brandweerwagen. Aangekomen op de plaats van de brand moesten de brandweermannen- en vrouwen over een obstakels klimmen. Daarna onder de ‘rook’ door, langs de brandslang en toen zagen ze het ‘vuur’. Gelukkig was de brand geblust.

In de middenbouw hebben de kinderen met hun tafelgroepje een moodboard ontworpen om beeld te krijgen wat zij als stadsmaker belangrijk vinden bij het ontwerpen van een stad. Een belangrijk thema: heel veel groen. De kinderen hebben daar een mindmap bij gemaakt om inzicht te krijgen over het uiteindelijke ontwerp aan het einde van dit project. Het thema ‘groen en de natuur' blijft bij ieder groepje sterk overeind. Over het stadsverkeer zijn de meningen en ideeën nog uiteenlopend en er wordt hard gewerkt aan een passende oplossing.