Financiële Wegwijzer

vijfheerenlanden • De gemeente Vijfheerenlanden heeft een Financiële Wegwijzer samengesteld. Deze wegwijzer geeft inwoners inzicht in de beschikbare regelingen en de samenwerkende partners op het gebied van werk, inkomen en schulden in onze gemeente.

De Financiële Wegwijzer wordt ook gebruikt als hulpmiddel om professionals en vrijwilligers te verwijzen naar de juiste organisatie. Zo helpt de wegwijzer professionals de weg te vinden binnen het Sociale Domein van de gemeente Vijfheerenlanden.

De wegwijzer is onderverdeeld in verschillende categorieën: Inkomensregelingen volwassenen; Inkomensondersteuning; Inkomensondersteuning kinderen, jongeren & studenten; Financiën & administratie; Participatie, werk & stage; Organisaties.
Per categorie staan er verschillende organisaties vermeld die hulp en ondersteuning bieden. Via de aangegeven contactgegevens kunnen inwoners contact opnemen met de instantie passend bij de hulpvraag en zij zullen de hulpvrager verder helpen.

"Ik hoop dat veel van onze inwoners zo beter hun weg vinden naar de organisaties en regelingen die hulp kunnen bieden in het geval van armoede- of schuldenproblematiek. Want er is ontzettend veel mogelijk op dit gebied, maar er wordt helaas nog te weinig gebruik van gemaakt", aldus wethouder Cees Taal.

Bekijk de informatie van de financiële wegwijzer op:

q vijfheerenlanden.nl/geldwegwijzer


Vogelexcursie Everdingerwaard

everdingen • Natuur- en Vogelwacht de Vijfheerenlanden houdt zaterdag 10 april een vogel excursie voor jeugd vanaf 8 jaar. Jongere kinderen kunnen ook meedoen, maar alleen onder begeleiding van een (groot)ouder.

Van 9:00 tot 11:00 uur wordt er rond de Everdingerwaard gelopen. De excursie begint op de Lekdijk, aan de westkant van Fort Everdingen. Onderweg worden er vogels gespot. Deelname kost 3 euro per kind.

Opgeven is echt nodig in verband met te nemen coronamaatregelen. Aanmelden kan bij C. Kramer, chr.kramer@outlook.com of 0345-619684.

q www.natuurcentrum.nl