Wederom knalt vrachtwagen tegen viaduct

Het viaduct op de Hoefftlaan te Vianen vormt al jaren een probleem voor het vrachtverkeer. Met de regelmaat van de klok blijkt de vrachtwagen te hoog te zijn en knalt vervolgens tegen het viaduct aan met onnoemelijk veel schade, zowel aan de vrachtwagens zelf maar ook aan het viaduct. Tot op heden heeft het nog geen mensenlevens geëist maar dat is een kwestie van tijd. Afgelopen donderdag was het weer raak met een enorme schade tot gevolg en een urenlange afsluiting.

Weliswaar hangt er balk aan kettingen en als de vrachtwagen te hoog is, moet de vrachtwagenchauffeur dat horen, maar grote vraag is of de chauffeur de link legt tussen de te hoge vrachtwagen of dat hij denkt ergens overheen gereden te zijn. Naar alle waarschijnlijkheid legt de chauffeur die link niet met regelmatige aanrijdingen tot gevolg.

Het moet het gemeentebestuur bekend zijn, dat regelmatig ongelukken zich voordoen. En toch grijpt de gemeente hier niet in.

Met de huidige technieken moet het mogelijk zijn de hoogte van de vrachtwagen te detecteren en bij een te hoge vrachtwagen zou door middel van lichtsignalen de vrachtwagen chauffeur gewaarschuwd kunnen worden. Een betrekkelijk kleine ingreep die een hoop ellende, zoals schade maar ook letsel kan voorkomen.

Waarom de gemeente daar niet naar kijkt, is een groot raadsel. Moeten er soms eerst slachtoffers vallen?
Doe iets aan deze ongewenste situatie.

Johan van Oort