Aangepaste deadline

regio • In verband met Pasen is de deadline voor het aanleveren van redactionele berichten aangepast. Berichten die geplaatst moeten worden in de krant van dinsdag 6 april, moeten uiterlijk vrijdag 2 april om 13:00 uur aangeleverd zijn bij de redactie van Het Kontakt, redactie.vianen@kmp.nl.


Inleveren spullen Winkel van Sinkel

vianen • De kringloopwinkel De Winkel van Sinkel aan de Korte Kerkstraat in Vianen is vanwege de coronacrisis nog steeds gesloten. Het bestuur hoopt in de zomer, wanneer de maatregelen fors versoepeld en de meeste vrijwilligers gevaccineerd zijn, de deur van de winkel weer te kunnen openen. Daarom is besloten om het nu al mogelijk te maken overtollige spullen in te leveren, wekelijks op donderdag van 14:00 tot 17:00 uur, op het adres hoek Korte Kerkstraat 9/ Het Klooster. Het inleveren van goederen kan weer vanaf donderdag 8 april.


Autohelden beloond

hagestein • Sinds de zomervakantie 2020 is er vanuit Hoef en Haag een bewegwijzerde autoroute naar de scholen en kinderopvang in Hagestein. Ouders die deze route volgen zijn helden omdat ze gaan voor een veiligere en vlotte route om Hagestein heen. De autoheldenroute is door de gemeente Vijfheerenlanden opgezet om verkeersdrukte en verkeersonveiligheid van en naar de scholen in de kern Hagestein te voorkomen.
De gemeente is tevreden over het gebruik van de autoheldenroute en wil ouders hiervoor belonen met een geurend kleinigheidje. Samen met de fietshelden van de scholen heeft wethouder Huib Zevenhuizen op donderdag 25 maart ouders op Het Laantje in Hagestein bedankt voor de door hun gekozen route naar de onderwijs huisvesting in Hagestein (zie ook de foto hiernaast). Naast het stimuleren van de autoheldenroute rond het dorp Hagestein zijn inmiddels ook vier fietshelden door de scholen geselecteerd die vanaf mei 2021 ambassadeurs worden voor het stimuleren van het lopen en fietsen naar school.