Bomen langs A27 bij Vianen waaien om

vianen • Op de A27 bij Vianen zijn zaterdagmiddag meerdere bomen omgewaaid door de storm. De brandweer werd gealarmeerd voor stormschade op de Hagenweg en kwamen met twee voertuigen ter plaatse. Automobilisten reden om de omgevallen bomen heen maar dit bleek al snel geen succes. De op- en afrit werd afgesloten. De brandweer heeft de omgevallen bomen kort gezaagd en doormiddel van een hoogwerker nieuw gevaar verwijderd.


Trailer verliest dak op A2

vianen • Op de A2 bij Vianen is aan het begin van de middag een trailer zijn dak verloren. Deze is vervolgens over de snelweg gewaaid en aan de andere kant op de vluchtstrook terecht gekomen. Een auto raakte beschadigd door rondvliegend puin van het dak. Deze is afgesleept door een berger. Rijkswaterstaat heeft met een aannemer het puin van de snelweg verwijderd.


Wim Groeneweg waarnemer Opmeer

regio • Wim Groeneweg is per 8 maart benoemd tot waarnemend burgemeester van Opmeer. De benoeming vindt plaats in verband met het onverwachte overlijden van burgemeester GertJan Nijpels en het feit dat de lopende procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester nog niet is afgerond. Groeneweg (CDA) was van 2011 tot en met 2018 burgemeester van Vianen, van november 2019 tot november 2020 was hij waarnemend burgemeester van Oudewater.


Boelmarktloods

meerkerk • Met in achtneming van de huidige overheidsmaatregelen die gelden voor de toegang tot publiekelijk toegankelijke ruimten, heeft de boelmarktcommissie besloten om de Boelmarktloods weer open te stellen. De loods zal dan voorlopig alle zaterdagen vanaf 20 maart tussen 9:00 en 11:30 uur weer open zijn.