Wandeling door Lexmond

lexmond • Zederik in Beweging houdt maandagmiddag 22 maart een prachtige wandeling van zo’n zeven kilometer door Lexmond. Het vertrek is vanaf de parkeerplaats bij Huis het Bosch aan de Nieuwe Rijksweg 6 Lexmond. Deelnemers houden zich aan de corona-voorschriften door met maximaal vier personen tegelijk te lopen en op aparte vertrektijden te vertrekken. Vertrekken kan vanaf 13:00 uur. De wandeling duurt zo’n twee uur. De starttijd wordt doorgegeven bij het opgeven. Deelname bedraagt 2 euro inclusief koffie/ thee. Voor meer informatie of aanmelding: Zederik in Beweging via 06-22810286 of via info@zederikinbeweging.nl.


Stadspodium GO online

leerdam • Stadspodium GO gaat live met de eerste online voorstelling. Joep Pelt trapt af met de voorstelling 'Guitar Globetrotter'. Deze online voorstelling is een opmaat is naar een live uitvoering wanneer GO weer opengaat. Het eerste van de zes filmpjes van Joep Pelt is vrijdag 19 maart te zien via de link op www.go-leerdam.nl.

Joep Pelt is een echte ‘gitaar globetrotter’. Joep’s muzikale carrière laat zich kenmerken door een uitgesproken muzikale veelzijdigheid. Zo produceerde hij onlangs het Zuid-Afrikaanse project Soweto Soul en debuteerde Joep in de Nederlandse theaters met zijn solo voorstelling 'Van Mali Naar Mississippi', waarin het definitieve verhaal van de blues wordt verteld aan de hand van reisverhalen en akoestische liedjes. Joep’s avontuurlijke ziel en onverzadigbare muzikale honger maken hem tot een van de meest veelzijdige artiesten van Nederland. Of het nu gaat om solo concerten met intieme akoestische liedjes of uitbundige dansmuziek met zijn swingende band, geen enkel optreden van Joep is hetzelfde.


Corona-proof in actie komen

regio • Het verhaal is bekend: alle gebruikelijke schoolactiviteiten zijn geschrapt. Dus ook buitenlandse reizen en de traditionele Goede Doelen Dag van Lek en Linge in Culemborg. Maar die goede doelen worden niet vergeten. Leerlingen van deze Unesco-school hielden aangepaste acties en zo konden langlopende projecten alsnog worden verblijd met een financiële bijdrage. De Culemborgse stichting Betuwe Wereldwijd kreeg 1900 euro voor een project in Zambia. Jongeren gaan met hulp van Engelse, Schotse en Nederlandse jongeren een nieuw trainingscentrum voor technische beroepen opzetten. "Ook in tijden van corona komen leerlingen in actie", vertelt activiteitencoördinator Mark van Dooren. "Normaal geven we met de hele school eens per twee jaar tijdens Goede Doelen Dag flink gas, met tientallen acties. Nu organiseerden leerlingen onder andere een crowdfunding, hielden een loterij, deden een statiegeldactie en verkochten kaarten."
Of brachten flessen wijn aan de man, zoals Chimène Gommans (17) uit tweetalig vwo 6 deed met Floor Hof, Joep Kneijber, Ivo Gronert en Yourian de Bruijne. Chimène: "We zouden vorig jaar naar Zuid-Afrika zijn gegaan, in het kader van ons profielwerkstuk. Lek en Linge ondersteunt daar een aantal projecten, waaronder een fietsenproject in Johannesburg. Wij wilden toch een bijdrage leveren en hebben Zuid-Afrikaanse wijn verkocht."
Ook projecten in Durban en Kaapstad ontvingen een bijdrage uit Culemborg. Een al twintig jaar lopend project in Nicaragua, waar elke twee jaar een groep heen reist, werd eveneens niet vergeten.