Lekker struinen in eigen omgeving

regio • Mirja van Dijk van Leerdamglasstad.nl heeft uit handen van Marja Bullee van Rabobank Lek en Merwede een cheque van 3.000 euro ontvangen. Deze bijdrage van het Rabobank Coöperatiefonds is voor de ontwikkeling van een struingids in de gemeente Vijfheerenlanden.

In de toekomstige Struingids zijn nieuwe struinroutes in de gemeente beschreven, maar er is ook interessante informatie over de flora en fauna, een kinderspeurtocht en diverse verhalen over geschiedenis en cultuur in te vinden. Mirja van Dijk van Leerdamglasstad.nl geeft aan dat de Struingids ontwikkeld wordt voor inwoners van de gemeente Vijfheerenlanden, maar zeker ook voor inwoners van de omliggende regio en bezoekers die verblijven in het gebied tussen Lek en Linge. "We hopen dat in deze tijd mensen juist de natuur in hun eigen omgeving gaan ontdekken. De nieuwe struinroutes nemen je mee door onontdekte plekken in het landschap. Van de mooie natuur rondom de Zouweboezem, de uiterwaarden van de Lek tot een rondje Leerdam, er is genoeg te ontdekken. De gids biedt inspiratie om er op uit te trekken, nu of in de toekomst.”
De Struingids Tussen Lek en Linge wordt in opdracht van de gemeente Vijfheerenlanden, Vrijstad Vianen en Leerdamglasstad.nl ontwikkeld door Struingids en in samenwerking met gemeente Culemborg en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Naar verwachting zal de struingids vanaf eind april verkrijgbaar zijn bij onder andere VVV Vianen.