• VV Everstein blij met snellere verbinding.
• VV Everstein blij met snellere verbinding.

1500e glasvezel-aansluiting in VHL

everdingen • DELTA Fiber Netwerk heeft de 1.500e klant in Vijfheerenlanden op het glasvezelnetwerk aangesloten.

Voetbalvereniging Everstein aan de Lekdijk in Everdingen, kan nu ook gebruik maken van het supersnelle netwerk. "Een betrouwbare en snelle verbinding met het internet is tegenwoordig een eerste levensbehoefte", zegt Pieter Migchels, projectmanager van DELTA Fiber Netwerk. "Voor mensen die vanuit huis werken of een bedrijf runnen. Maar natuurlijk ook gezinnen met studerende kinderen of die met z'n allen tegelijk het internet gebruiken voor facetimen en gamen."
In Vijfheerenlanden is het graafwerk zo goed als afgerond en worden de huisaansluitingen geplaatst. Na de aansluiting zijn de dienstaanbieders aan zet om te zorgen voor de activering van het internetsignaal voor internet, bellen en tv. Voetbalvereniging Everstein maakt inmiddels gebruik van de glasvezeldiensten. Jeff van Snippenberg, voorzitter van de voetbalvereniging vertelt: "Wij zaten echt te wachten op een snellere verbinding. Met alle wijzigingen en planningen om voetballers, sponsoren en supporters te kunnen informeren in deze gekke tijden, is een goede en stabiele internetverbinding absoluut een vereiste. En met de tv-zender kunnen we, als de kantine weer open mag, sportwedstrijden vertonen zonder haperingen."
De aanleg van het glasvezelnetwerk in Vijfheerenlanden wordt uitgevoerd door aannemer NKM Network Services in opdracht van DELTA Fiber Netwerk. Naar verwachting zijn alle bewoners in Vijfheerenlanden met een glasvezelabonnement in tweede kwartaal 2021 aangesloten. Aanmelden kan nog via www.gavoorglasvezel.nl.