Film over 750 jaar Paardenmarkt

vianen • Op 13 oktober 2021 is het 750 jaar geleden dat de eerste Paardenmarkt in Vianen werd gehouden. Het Paardenmarktcomité Vianen is voor een film over deze 750 jaar op zoek naar bijzonder en historisch materiaal. Denk aan bewegend beeld van de Vijfheerenlandentocht (koetsentocht), de lampionnenoptocht, de keuring of het ringsteken, (hele) oude foto’s, oude schilderijtjes en tekeningen, documenten, ansichtkaarten of bijzondere voorwerpen. Het comité wil met de film een bijdrage leveren aan het documenteren van dit Viaanse immateriële erfgoed.
Wie bijzonder materiaal in zijn of haar bezit heeft, kan contact opnemen met voorzitter Ben Heinink via ben.heinink@hetnet.nl of 06-51208026.


Bestelbussen zwaar beschadigd

lexmond • Op de A27 bij Lexmond in de richting van Utrecht zijn vrijdagavond rond 20:15 uur twee bestelbussen zwaar beschadigd geraakt bij een botsing. Een grote bestelbus klapte met hoge snelheid achterop een kleiner busje. De materiële schade was groot. De snelweg werd ter plaatse tijdelijk volledig afgesloten. Toen één van beide voertuigen voertuigen naar de vluchtstrook was verplaatst, kon één rijbaan weer worden vrijgegeven. Inmiddels was er een flinke file ontstaan. Bij de botsing raakte niemand gewond.


Buurtwerk Vijfheerenlanden

vijfheerenlanden • Met ingang van 1 januari voert Buurtwerk het jongerenwerk in Vijfheerenlanden uit. De gemeente heeft als missie jongeren op te laten groeien tot zelfstandige en verantwoordelijke burgers, Buurtwerk draagt daar graag aan bij. Wolter, Rachid en Femke zijn al bekend bij de jongeren, naast hen zullen ook Lorraine en Thijmen in Vijfheerenlanden werken. Een leuk idee voor een activiteit in de wijk of dorp of misschien een belangrijke vraag? Stuur dan een berichtje, bijvoorbeeld via Facebook: Buurt Werk Vijfheerenlanden.