Afbeelding

Tammie

Konijn Tammie is op zoek naar een nieuw huisje en stelt zichzelf even voor: 'Hallo, Ik ben Tammie en ik ben samen met een andere ram in dezelfde straat gevonden. Of wij bij elkaar hoorden weten ze hier niet niet, maar ze vermoeden van wel. Dit omdat ik er nogal slecht aan toe was wat mijn oren betreft. Ik heb dus een beetje gehavende oren, maar in overleg met de dierenarts zien ze er verder rustig uit en worden er verder geen stappen ondernomen. Wel moet ik met de zon uitkijken en dan eventueel wat sunblock er op smeren. Ik ben een echt knuffelkonijn en wil dus ook graag veel aandacht. Wel slaap ik soms heel vast en dan schrikken ze hier wel eens, maar het zou ook best kunnen dat ik een beetje slecht hoor? Ik ben gecastreerd en zou het dus leuk vinden om samen te gaan wonen met een leuke lieve voedster.'

Stichting Dierentehuis Vijfheerenlanden beantwoordt alleen telefonische reacties, dit omdat dan beter informatie uitgewisseld kan worden. Meer informatie: 0345-650016.


Expositie in de Schaapskooi

schoonrewoerd • In de Schaapskooi, het natuurcentrum van de Natuur en Vogelwacht in Schoonrewoerd, is vanaf 29 juli een expositie van de Leerdamse kunstschilder Willem van Hoogdalem. Hij is geschoold door kunstschilder De Kok van de Haagsche Academie en door Piet Mulder uit Geldermalsen. Inspiratie haalt hij voornamelijk uit Leerdam en omgeving. Veel van zijn onderwerpen zijn landschappen en stads- en dorpsgezichten uit de omgeving van Leerdam. Daarnaast maakt hij ook portretten en bloemstillevens. Belangstellenden kunnen de tentoonstelling tot eind oktober komen bewonderen bij de Schaapskooi. In de Schaapskooi zijn regelmatig exposities te zien. Meer informatie:

q www.natuurcentrum.nl


Peer zoekt appel

regio • Voor het project ‘Van pluk tot pak; hoe fruit verbindt in de strijd tegen voedselverspilling' is Stichting de Batsburgh op zoek naar appels. Wie in de gemeente Vijfheerenlanden heeft er appelbomen en wil dit project steunen? Niet iedereen met fruitbomen is in de gelegenheid om al het fruit op te eten of te verwerken waardoor het vaak onder de boom belandt en wegrot. Net als vorig jaar zal er ook fruit gedoneerd worden aan de voedselbank. Het grootste deel van het overige fruit zal geperst worden tot sap. Initiatiefneemster Gerti de Koeijer heeft zelf veel perenbomen. Wie heeft er appels en wil deze doneren? Uiteraard zijn peren ook van harte welkom. Voor meer informatie en aanmelden: gertidekoeijer@hotmail.com of stuur een berichtje naar 06-18333867. Particulieren woonachtig in de gemeente Vijfheerenlanden, die hoogstamfruitbomen hebben en het fruit niet plukken, kunnen zich aanmelden als plukadres.