Historische rondleiding GeoFort

herwijnen • Samen met een gids een wandeling maken over het forteiland van Geofort Herwijnen, langs en in de gerestaureerde bouwwerken. De geschiedenis van 'Fort bij de Nieuwe Steeg' van de Nieuwe Hollandse Waterlinie komt weer even tot leven in het verhaal van de rondleider. De rondleiding duurt een uur en start om 15:30 uur. In combinatie met een museumkaartje is de rondleiding gratis. De rondleiding is ook los te reserveren. Tickets zijn online te reserveren via geofort.nl. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen 2,50 euro, vanaf 13 jaar kost een kaartje 5 euro.


Feestje in Dorpshuis Asperen

asperen • Wie een feestje te vieren heeft, kan dat thuis doen, Maar een verjaardag, jubileum, trouwfeest of wat dan ook is ook coronaproof te vieren in het Dorpshuis in Asperen. Veilig, op anderhalve meter afstand en tijdelijk hoeft er géén zaalhuur betaald te worden. Feestjes kunnen zowel ‘s morgens, ‘s middags als ‘s avonds gevierd worden. Bel of mail voor meer informatie: 0345-613796, bij geen gehoor 06-53950323, info@dorpshuis-asperen.nl.

q  www.dorpshuis-asperen.nl


Save the date

beesd • VV Beesd is van plan om op Sportpark Molenzicht een sportieve dag te gaan houden voor alle leden. De vereniging hoopt dan ook dat iedereen de datum zaterdag 28 augustus vast vrij houdt.


Explosie van wespen verwacht

regio • Krijgen we deze zomer weer met fikse wespenplagen te maken? De wespenbestrijders van Beestjes Kwijt denken van wel, al zal de ernstige overlast pas later in de zomer plaatsvinden. "De natuur loopt gewoon een maand of anderhalf achter doordat het dit voorjaar lang koud bleef”, zegt wespenbestrijder Ted Debets van het Limburgse Deli Hygiënetechniek. 

q beestjeskwijt.nl/blog/wespenseizoen-2021