Grootse plannen van LingeVocaal

regio • Kamerkoor LingeVocaal heeft twee concerten in voorbereiding waarbij enthousiaste zangers en zangeressen mee kunnen zingen: als vast koorlid of als projectlid.

LingeVocaal bestond in 2020 20 jaar. De plannen voor de viering van dit jubileum vielen door Corona in duigen. Nu alle seinen op groen lijken te gaan voor een hervatting van kooractiviteiten gaat LingeVocaal alsnog uitpakken. 


In het late najaar is een a-capella concert gepland waarin Engelstalige liefdesliederen uit diverse vorige eeuwen centraal staan. 


Zoals het van oorsprong Britse koorlid Reeves zei: "Het is altijd hetzelfde liedje: hij is smoorverliefd en het loopt altijd slecht af." 

De teksten zijn onder meer van Shakespeare en Marlowe en de composities van Vaughan Williams en Bennett, Ford & De Pearsall.

In de herfst trakteert het koor zichzelf als verjaardagscadeau op een workshop stembevrijding van Brigitte Ubachs en een reünie met de oudleden.


Jubileumconcert

Volgend voorjaar wordt alsnog een jubileumconcert met orkest en solisten gegeven. Dan zal in ieder geval het Gloria en Credo van Vivaldi uitgevoerd worden. 

Liederen die komende periode ingestudeerd worden zijn onder andere van Mozart, Karl Jenkins en Ivo Antognini en het prachtige Requiem van Eliza Gilkyson naar aanleiding van de tsunami in 2004. Deze muziekstukken zullen een plek krijgen in één of beide concerten.


LingeVocaal is niet gestopt met repeteren op de woensdagavonden in de afgelopen periode, al is iedereen wel heel blij dat vanaf 25 augustus de Zoomsessies voorbij zijn en er op veilige afstand van elkaar gezongen kan worden in de Bethelkerk in Leerdam.


LingeVocaal is een vocaal ensemble ontstaan uit het Leerdams Kamerkoor. Kwaliteit en het plezier in zingen staan bij ons voorop. LingeVocaal is er trots op te zingen onder leiding van Marilou Krouwel. Het koor repeteert op woensdagavond 20:15 tot 22:15 uur.


Belangstelling om mee te gaan doen met één of beide projecten? Neem dan contact met op via lingevocaal@gmail.com of bel met secretaris Mary den Hartog op 0345-642320. Kijk ook eens op:


q www.lingevocaal.nl