• Kerntheater Vijfheerenlanden popelt om van start te gaan.
• Kerntheater Vijfheerenlanden popelt om van start te gaan. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Nieuwe voorstelling Kerntheater VHL

vijfheerenlanden • Het Kerntheater editie 2021 staat alweer te popelen om te mogen gaan spelen in Leerdam. 

Achter de schermen is er inmiddels al hard gewerkt aan de nieuwe voorstellingen. De rode draad in het verhaal gaat over een unieke verzameling schilderijen uit de 17e eeuw, die verzameld zijn in het Leerdamse Hofje van Van Aerden. Leuke, mooie en ontroerende scenes gebaseerd op de historische waarheid met een kerntheater knipoog.

De voorstellingen van het Kerntheater zijn gepland op de volgende dagen in november: dinsdag 16 november, Try out; donderdag 18 november, première, 19:30 uur; vrijdagavond 19 november, 19:30 uur; zaterdag 20 november, voorstellingen om 16:00 en 19:30 uur; vrijdag 26 november, 19:30 uur; zaterdag 27 november, voorstellingen om 16:00 en 19:30 uur.

Er wordt vanaf dinsdag 24 augustus elke dinsdagavond gerepeteerd in Stadspodium Go in Leerdam, van 19:00 tot 21:00 uur.


Locaties

De begin en de eind scène wordt gespeeld in De Houtloods en daar vandaan gaan de bezoekers onder leiding van een gids langs acht  verschillende locaties in de directe omgeving van De Houtloods.

Op elke locatie is een scène te zien waarin één van de schilderijen van Het Hofje centraal staat.

Er wordt op de volgende locaties gespeeld: Kantine van de haven, het Theeleutje op de Zuidwal, Het Hofje op twee verschillende plaatsen, Marie Olief en Leerdam Glasstad in Kerkstraat, Wuite Mode en de Travelstore in de Fonteinstraat.