Ontdekkingstocht De Plantage

west betuwe • Na een jaar bouwen is het Kindcentrum in de nieuwbouwwijk De Plantage in Meteren af. De werkzaamheden aan het buitenterrein zijn nog niet helemaal klaar, maar de kinderen konden niet wachten om het gebouw te ontdekken. Op maandag 5 juli maakten de leerlingen feestelijk kennis met hun nieuwe onderkomen. Ze zongen een lied, mochten het pand verkennen en er was gebak. Na de zomervakantie openen officieel de deuren.
Wethouder Vastgoed Govert van Bezooijen: "De officiële opening laat nog even op zich wachten, maar we laten de kinderen niet langer in spanning. Er is erg hard gewerkt. Het is een positieve ontwikkeling dat dit project klaar is. De kinderen kunnen de laatste weken voor de zomervakantie wennen en het gebouw ontdekken. Het werd met veel enthousiasme ontvangen. Het ziet er prachtig uit en is een aanwinst voor omgeving.”
Het nieuwe pand is veelzijdig. Het biedt onderdak aan een basisschool, peuter- en buitenschoolse opvang. Ook is er een nieuwe gymzaal. Het gebouw voldoet aan het kenmerk Frisse School, dat staat voor een gezond binnenmilieu. Tevens is er veel rekening gehouden met duurzaamheid. Het centrum is bijvoorbeeld gasloos en heeft het energielabel nul-op-de-meter.