Appeltaart actie Hope en Serve

regio • Hope en Serve houdt een appeltaart actie, en de opbrengst wordt bestemd voor hulpverlening in Roemenië. Een appeltaart bestellen (raster, appelkruimel en appel met noten) kan tot 7 juli bij Marjan Meerkerk, 06-30006058 of per mail via info@ hopeandserve.nl. De appeltaart is geschikt voor zes personen, er zit een bus slagroom bij en de lekkernij kost 9,95 euro.


Biodiversiteit, alle beestjes helpen

regio • De coöperaties Duurzaam West Betuwe en eCoBuren houden woensdag 7 juli de online lezing ‘Biodiversiteit, alle beestjes helpen’. De coöperatieleden, Diana van Dam en Lia Schipper vertellen er alles over. Het gaat niet goed met de biodiversiteit, wereldwijd en in Nederland. Nederland is toch een groen land, er is meer natuur dan volgens de Natura 2000 afspraken, dus wat scheelt er dan aan? Deze avond nemen Diana en Lia deelnemers mee in een verhaal over effecten en oorzaken, of het nu gaat over tropische regenwouden of het verzuren van heidegebieden. Aanmelden via:

q www.duurzaamwestbetuwe.nl


Bezoekersenquête Leerdam

leerdam • De Wijkraad centrum Leerdam heeft eerder een enquête gehouden onder bewoners en ondernemers van het centrum over het woon- en leefklimaat in het centrum. Nu worden bezoekers van het centrum gevraagd hoe het centrum aantrekkelijker gemaakt kan worden. In een enquête vraagt Wijkraad Leerdam centrum en gemeente Vijfheerenlanden hoe bezoekers het centrum beleven. De vragen gaan onder andere over de nabijheid van voorzieningen, drukte, geluid, verkeer, parkeren, bereikbaarheid, groen, inrichting en onderhoud openbare ruimte. De resultaten van de enquête worden gebruikt om een visiedocument op te stellen voor de binnenstad Leerdam. De enquête is te vinden op de website van de Wijkraad centrum Leerdam of via Vijfheerenlanden.nl/centrumvisieleerdam. Vul de enquête in vóór 31 juli en maak kans op een cadeaupakket van Koffie in de Bakkerij. Voor vragen of direct contact kunt u mailen naar info@wijkraadleerdamcentrum.nl.