Nieuwe lijsttrekker VWB

regio • Bij een ledenvergadering van de lokale politieke partij Verenigd West Betuwe (VWB) is Gijsbert van de Water met algemene stemmen gekozen als lijsttrekker en fractievoorzitter voor de aankomende raadsverkiezingen. De gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden op 16 maart 2022.


Fiets mee voor doorfietsroute

regio • De Fietsersbond houdt zaterdag 3 juli een fietstocht om aandacht te vragen voor een volwaardige doorfietsroute naar Utrecht. Onderweg brengen de fietsers de knelpunten in kaart. De Fietsersbond wil zich inzetten voor een goede doorfietsroute naar Utrecht. Daarbij ligt de nadruk op een fietsbrug over de Lek bij Culemborg. De fietstocht start in Waardenburg om 13:00 uur en om ongeveer 14:00 uur in Geldermalsen (station oostzijde). Op de Lekdijk in Culemborg (westelijk van het spoor) begint een manifestatie om 15:00 uur. Daar betuigen de wethouders mobiliteit van de gemeenten Culemborg, Houten en West Betuwe hun steun. Voor meer informatie: https://westbetuwe.fietsersbond.nl of stuur een email naar westbetuwe@fietsersbond.nl.


Avonturieren tussen de rivieren

regio • Dit voorjaar kwam de Struingids tussen Lek en Linge uit. Deze bevat informatie over het rivierenlandschap, natuur en cultuur. Met nieuwe wandelroutes kun je het gebied rond Culemborg, Leerdam en Vianen verkennen. De gids is nog gratis af te halen onder andere bij het TIP Leerdamglasstad, TIP Culemborg en het VVV Vianen. Meer informatie: www.struingids.nl.


Onder invloed van lachgas

everdingen • Een bestuurder van een bedrijfsauto heeft donderdag op de kruising van de Diefdijk met de Stokvisweg in Everdingen een aanrijding veroorzaakt onder invloed van lachgas. De man gebruikte het lachgas tijdens het rijden. Na de botsing wil hij er vandoor gaan. Dat lukte niet: getuigen reden zijn auto klem. De bestuurder is door de politie aangehouden.