Afbeelding

Fluffie

Laat de verhuiswagen maar komen, Fluffie is er helemaal klaar voor. Haar spulletjes zijn gepakt, haar inentingen in orde en haar gebit kort geleden helemaal gedaan. Nu is het wachten tot ze opgehaald wordt. Ze zoekt mensen die van een eigenwijs karakter houden en het niet erg vinden dat ze graag haar eigen dingetjes doet. Liever komt ze niet te wonen in een omgeving met veel katten.

Stichting Dierentehuis Vijfheerenlanden beantwoordt alleen telefonische reacties, dit omdat dan beter informatie uitgewisseld kan worden. Meer informatie: 0345-650016.


Jeugdloop

herwijnen • De Stichting Lingewaalloop heeft door de Coronaperikelen de Lingewaalloop moeten afblazen. Voor de jeugd wordt er op vrijdagavond 2 juli alsnog een jeugdloop georganiseerd, voor jongens en meisjes tot en met 12 jaar. Het evenement vindt plaats op de ijsbaan aan de Schoutensteeg 4 Herwijnen en is bedoeld voor alle lagere schooljeugd van Herwijnen.

Het programma ziet er als volgt uit: 18:30 uur, warming up; 19:00 uur, start jeugd 1,5 ronde, geboren in 2013 en later; 19:15 uur, start jeugd 3 rondes, geboren in 2010 t/m 2012; 19:30 uur, start jeugd 6 rondes, geboren in 2008 en 2009. Start en finish bij de ijsbaan. Meer informatie: lingewaalloop@icloud.com.


Rijbewijskeuring bij Hans Anders

leerdam • Op of na de 75e verjaardag, is er om de vijf jaar een medische keuring nodig om het rijbewijs te verlengen. Het Medische Keuringsinstituut (MKIN) en Hans Anders hebben de handen ineen geslagen om deze keuring voortaan gemakkelijker bereikbaar te maken voor senioren. Vanaf 14 juli kan er in de winkel van Hans Anders aan de Fonteinstraat 13c in Leerdam snel en eenvoudig een keuring worden gedaan door een keuringsarts. Een afspraak met een MKIN arts is te maken via telefoonnummer 088–274 5511 (lokaal tarief) of mkin.nl/hansanders.

Sanne Oosterhoff, Group Operations Director Hans Anders: "Je zintuigen, horen en zien, spelen een belangrijke rol bij autorijden en mobiliteit. Daarom voelt het voor Hans Anders heel logisch om naast goede oog- en hoorzorg voortaan ook lokaal rijbewijskeuringen aan te bieden in onze winkel in Leerdam. We hebben er in de winkel de ruimte voor en zijn veel van de benodigde middelen al aanwezig.”

Voor de afspraak is het nodig om een Gezondheidsverklaring aan te vragen bij het CBR. Door drukte bij het CBR wordt aangeraden om 4 maanden voordat het rijbewijs verloopt, de Gezondheidsverklaring aan te vragen. Tijdens de 75+ keuring beoordeelt de MKIN arts of autorijden nog veilig en verantwoord is. De keuring kost 49,95 euro (inclusief 21% BTW).